Colin Farrell hotelbe rohant a hurrikán elől

2012.10.29. 12:04
Leállnak a New York-i forgatástok, a tévécsatornák stúdiói is bezártak, és a Broadway is lehúzta a rolót. A közeledő hurrikántól megijedt a szórakoztatóipar.

Hétfőre New Yorktól Connecticutig az egész keleti parton bepánikoltak a showbiznisz nagykutyái a Frankenstormnak becézett Sandy hurrikán közeledése miatt, és sorra leállították a New York-i helyszíneken forgó tévésorozatok és filmek munkálatait. A csöves kinézetű Colin Farrel, Will Smith, Russell Crowe, és a Winter's Tale című, grandiózus viktoriánus fantasy New Yorkba települt stábja szerdáig szállodákban várja ki a vihar végét, míg a Warner stúdió emberei ezalatt azon dolgoznak, hogy a brooklyni Red Hook kikötőben felhúzott díszleteket ne sodorja el egy esetleges árvíz.

De nem csak a forgatások álltak le, a Brodway-en sincsenek előadások, és a mozik sem nyitottak ki: bezárt a Clearview Cinema, a City Cinema és az Angelika Film Center. A hurrikán közeledtének hírére egyébként a hétvégi mozibevételek is 12-25 százalékot estek a korábbi időszakhoz képest a keleti parti mozikban.

A Warner Bros. TV, a CBS TV Studios és az NBC Universal is felfüggesztette a New York-i tévésorozat-forgatásokat. Hétfőn nem állt munkába a 666 Park Avenue, a The Carrie Diaries, a The Following, a Golden Boy, a A pletykafészek és A célszemély című Warner-szériák stábja és a The Secret Lives of Husbands And Wives pilotját sem kezdték el forgatni. A CBS A férjem védelmében, a Zsaruvér és az Elementary New York-i forgatását állította le, az NBCU-nál pedig A stúdió, a Különleges ügyosztály és a Kasszasiker felvételei szünetelnek, de le kellett állítania a munkát a Philadelphiában forgó Infamous és a Connecticutban készülő Do No Harm stábjának is. A Showtime Jackie nővéréhez és a The Big C-hez szintén nem készül új rész a vihar miatt.

Nem rendeltek viszont el leállást a New York-i stúdiókban készülő, esti beszélgetős műsoroknál: hétfőn is ugyanúgy lesz Late Night Jimmy Fallonnal, Late Show David Lettermannel és az egyébként Los Angelesben humorizáló Jimmy Kimmel is bejelentkezik New Yorkból: "Tartalék generátorokat izzítunk be, és akkor is leadjuk a műsort, ha beüt egy áramkimaradás" - nyilatkozta a showman.

A Brodway-en szinte mindenhol törölték a hétfő esti darabokat, a vasárnapi matinéműsort pedig más időpontra rakták át. Néhány színházban vasárnap este még voltak előadások, de hétfőn már ezek sem nyitottak ki. Elmarad többek között a Pókember musical hétfői fél nyolcas előadása, Louis C.K. komikus vasárnapi New York City Center-fellépését pedig március 2-re tették át.