Zárolás miatt az előadás elmarad

2012.10.30. 17:07
A független színházak továbbra sem kapnak támogatást. 17 milliárd forintos zárolás érinti az Emberi Erőforrások Minisztériumát (EMMI), kérdés, ebből mennyi érinti a színházat.

A független színházak már 303 napja nem kapnak állami támogatást, írta a revizor kritikai portál szerkesztője, miután az EMMI független színházaknak megítélt támogatásának folyósításáig több előadás elmarad.

Majd így részletezte a szerző a színházak helyzetét: "Nem lehet tovább abban bízni, hogy hátha a szeptember 25-én bejelentett, az erre a naptári évre vonatkozó támogatási döntéseket nem fogja érinteni az október 8-án nyilvánosságra került kormánydöntés, ami az EMMI elképesztő nagyságrendű, tizenhét milliárdos zárolást és csökkentést ír elő. Nem lehet tovább halogatni a bérek, a járulékok, a közüzemi számlák befizetését. "

A zárolás Kultúráért Felelős Államtitkárságra vonatkozó mértékéről még nincsenek végleges információk, válaszolta az Indexnek az államtitkárság sajtóreferense. Így az államtitkársághoz tartozó egyes részterületek tekintetében sem tudnak jelenleg konkrétumokkal szolgálni.