Az A38 lett a világ legjobb szórakozóhelye

2012.12.27. 19:41 Módosítva: 2012.12.28. 07:53

Az A38 hajó az első, a Millenáris Teátrum pedig a negyedik lett a világ legjobb szórakozóhelyét kereső szavazáson az Electronic Beats honlapon. A Deutsche Telekom által működtetett honlap olvasóinak szavazásán az A38 hajó megelőzte Berlin híres szórakozóhelyét, a Berghaint és a New York-i The Silent Barnt.

A Millenáris Teátrum mögött is egy berlini szórakozóhely lett az ötödik, a Neukölln negyedben működő, raktárházakból kialakított Raum. A hatodik helyre a londoni Boiler Room került. Az első tíz között van még két New York-i, egy belfasti és egy londoni szórakozóhely.

Az A38 hajó elismertsége nem újkeletű, februárban is győzött a világ legjobb bárja címért tartott internetes közönségszavazáson, amit a Lonely Planet útkikönyvkiadó tartott. A vetélkedésbe húsz ország száz bárját, klubját, kocsmáját válogatták be a szerkesztők.

Az A38-at egy egykori ukrán uszály teljes átalakításával hozták létre. 2003 április 30-án Maceo Parker koncertjével avatták fel, azóta Budapest egyik kedvelt és nemzetközileg is ismert szórakozóhelyévé vált: zenei koncertek és fesztiválok helyszíne, bárja és étterme van, 2010 óta önálló kiállítóteret is működtet.

A Millenáris az egykori Ganz Villamossági Művek területén jött létre, nagyrészt a régi gyárcsarnokok megtartásával. A 600 férőhelyes Teátrum az egykori E jelű szerelőcsarnokban nyílt meg 2001 szeptemberében. Az épületet a legmodernebb világítási és hangtechnikai berendezésekkel szerelték fel, benne működik az ötkamerás digitális rögzítési rendszerrel felszerelt Stúdió is, írja a Wikipédia.