300 nudista leste a pucér férfiakat Bécsben

2013.02.19. 16:50
Háromszáz meztelen látogatónak tartottak tárlatvezetést hétfő este a bécsi Leopold Múzeum Meztelen férfiak 1800-tól napjainkig című kiállításán.

A tárlatvezetést egy naturista egyesület ismételt unszolására rendezte meg a múzeum, amelynek népszerű kiállítása a férfiakt történetét mutatja be, többek között Paul Cézanne, Auguste Rodin és Andy Warhol alkotásain keresztül.

A termeket a rendes nyitva tartási idő után nyitották meg a naturisták előtt. A program sok külföldi érdeklődőt is vonzott: németeket, oroszokat és szlovákokat - közölte a múzeum. "Felejthetetlen élmény. Egy kicsit hűvös van, de nagyon érdekes" - mondta az egyik nő az osztrák rádiónak.

"Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mennyi meztelenséggel ért egyet. A nyilvános helyeken egyértelmű szabályok vannak, ezekkel én is egyetértek, de magánintézményekben meg lehet teremteni a teret ehhez, és úgy tartom helyesnek, hogy megteremtsük a lehetőséget" - mondta a múzeum egyik művészettörténésze. A tárlatvezető szerint csak a sajtó élénk érdeklődése zavarta kissé a látogatókat a műélvezetben.

A Leopold Múzeum a kiállítással vitát akart provokálni arról, hogy a női meztelenséggel összehasonlítva a férfiaktok megjelenése a nyilvánosságban sokkal kevésbé elfogadott. A kiállítás plakátja valóban megosztotta a bécsi közönséget. A tiltakozások hatására a falragaszok egy részén később maga a múzeum ragasztotta le az intim részeket.