Jótékonysági rekordot döntene a BBC

2013.02.21. 14:14
A Comic Relief című műsor 25 éves évfordulója alkalmából azt tervezik, hogy annyi kérdést tesznek fel, amennyi még soha nem hangzott el egyetlen talk show-ban.

A tévés talk show rekordjának felállítását tervezi a BBC a Comic Relief című műsor 25 éves évfordulója alkalmából. A Graham Norton vezette jubileumi adás március 7-én este 7 órakor kezdődik, és a tervek szerint csak a következő nap hajnalán ér majd véget. A show-ba olyan neves brit személyeket várnak, mint például Martin Freeman színészt, vagy Elle Macpherson szupermodellt is.

A Comic Relief című élő beszélgetős műsort 1985-ben indította el a BBC Richard Curtis filmrendezővel az élen, hogy pénz gyűjtsenek a szegények és az elesettek számára Nagy-Britanniában és Afrikában is. Eredetileg az etióp éhezőknek szerettek volna a műsorral segíteni. A műsor egy Guiness világrekord felállítására készül, szeretnék ha ebben a műsorban tennék fel a legtöbb kérdést a talk showk eddigi történetében.

A Comic Relief minden év márciusában megrendezi a telefonos pénzgyűjtő  műsorát, a Red Nose Day-t, mely a legismertebb teleton műsor a Children in Need mellett. Az első Red Nose Day-t 1988márciusában rendezték meg, és ennek a 25 évfordulója alkalmából tervezik most a rekord felállítását. A Red Nose Day története során eddig 928 millió dollárt gyűjtött jótékony célra. A műsor készítői nagyon büszkék ara, hogy minden felajánlott font eljut a rászorulókhoz, a műsor költségeit és a munkatársak fizetését szponzori pénzekből fedezik.