Gatyakrízis rázta meg Hollywoodot

2013.03.19. 13:16
A túl átlátszóra sikerült és ezért visszahívott jóganadrág lelkes híve többek között Kelly Ripa, Gisele Bundchen és Reese Witherspoon is, akik nem csak jógázáshoz és más sportokhoz, hanem szinte mindenhez ezt veszik fel.
reese witherspoon lulu dec 31 2010
Fotó: Akm Images Inc

Igazi dráma zajlik Hollywoodban: a Lululemon nevű cég visszavonta a piacról a sztárok kultikus jóganadrágját. A The Hollywood Reporter beszámolója szerint a szűk, lábszárközépig érő, fekete nadrágot a rossz anyagminőség miatt hívták vissza. Túl vékony és emiatt kicsit átlátszó nadrágok kerültek ugyanis forgalomba. A problémás szállítmány március elején került az amerikai boltokba, a nejlonból és lycrából készült nadrágok - micsoda meglepetés - vietnami és tajvani gyárakból származnak.  Az áruk persze nem ezt tükrözi, az olcsóbbak 72, a drágábbak 118 dollárba kerülnek, vagyis több mint 25 ezer forintot kell perkálni a gatyáért. A probléma az összes Amerikában forgalomban lévő jóganadrág 17 százalékát érinti.

A jóganadrág lelkes híve többek között Kelly Ripa, Gisele Bundchen és Reese Witherspoon is, akik nem csak jógázáshoz vagy más sportokhoz, hanem szinte mindenhez ezt veszik fel. A díjátadókra persze nem, ebben járnak vásárolni, reggelizni, úgyhogy a gatya biztos nagyon kényelmes. Azoknak is praktikus, akik úgy akarnak kinézni, mintha egész nap sportolnának. Bármilyen bizarr, a gatya-üggyel a The Wall Street Journal is foglalkozott, mert a cég részvényei hétfőn 3,8 százalékot estek, aztán további 5,2 százalékot.

Hollywoodban szinte kötelező a jóga: a női sztárok közül Cameron Diaztól Drew Barrymore-on át Demi Moore-ig szinte mindenki gyakorolja, de a férfi sztárok körében is népszerű. Arról szerencsére nincs információ, hogy ők is érintettek lennének a gatyakrízisben. A jógázó színészek közé tartozik Matthew McConaughey, Robert Downey Jr. és Ashton Kutcher is.