Hetvenmilliót fizettek egy Beatles-albumért

2013.04.02. 09:08
A titokzatos vásárló a remélt ár tízszeresét fizette egy rendkívül ritka, eredeti Beatles albumért, amit az együttes mind a négy tagja dedikált.

A remélt ár sokszorosáért, 290 500 dollárért (mintegy 70 millió forintért) kelt el egy dedikált Beatles album egy amerikai aukcióm A Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (Bors őrmester) című albumért 30 000 dollárt reméltek az eladók, akik maguk is tisztában voltak vele, hogy az album felbecsülhetetlen értékű Beatles-ereklye, hiszen az együttes mind a négy tagja aláírta.

Aukción ilyen album még csak egyszer szerepelt, a Meet the Beatles című lemez egyik példánya, azért akkor 150 000 dollárt fizetett egy gyűjtő. Perry Cox Beatles-szakértő az aukció előtt azt mondta, ez az aláírt lemez az egyik legértékesebb darab, amit valaha látott. Az album értékét valószínűleg tovább növeli, hogy az együttes legsikeresebb, zeneileg legnagyobb hatású művéről van szó.

A mostani album vásárlója nem szerette volna nyilvánosságra hozni a nevét, annyit lehet tudni, hogy amerikai. Az albumot valószínűleg 1967 júniusában írhatták alá a zenekar tagjai, egyszerre mind a négyen.