Judit
3 °C
7 °C

Stohl nemet mondott Vidnyánszkynak

2013.04.26. 14:18
A Nemzeti Színház leendő igazgatója, Vidnyánszky Attila szerette volna megtartani Stohl Andrást és fontos szerepeket ajánlott neki, de a színész végül az Eszenyi Enikő vezette Vígszínházat választotta.

Hosszú hónapok óta kérdés volt, hogy mi lesz Stohl András sorsa azután, hogy július elsejétől Vidnyánszky Attila igazgatja a Nemzeti Színházat.

Sokan kritizálták Alföldi Róbertet amiatt, mert visszavette a Nemzetibe játszani a színészt, miután letöltötte börtönbüntetését. Mint február végén megtudtuk, Vidnyánszky Attila szívesen foglalkoztatta volna tovább Stohlt, azonban az volt a feltétele, hogy a színész „építse le egy kicsit a kereskedelmi tévés szerepléseit”. Mint közismert, Stohl többször volt már az RTL Klub műsorvezetője, legutóbb a Való Világ5-ben vállalt szerepet.

Információink szerint Stohl András sokáig nem válaszolt érdemben Vidnyánszky ajánlatára, még azután is többször kért gondolkodási időt, hogy megkapta az új igazgatótól a konkrét szerepajánlatokat, amik között főszerepek is voltak. Stohl az Index kérdésére többször határozottan cáfolta viszont azt a lapértesülést, hogy a Vígszínházzal tárgyalna.

Az Index úgy tudja, hogy a hét elején zajlott le a színész és a leendő színház igazgató között az a megbeszélés, amin Stohl nemet mondott az ajánlatra. A színész a Borsnak úgy nyilatkozott, hogy "korrekt, normális ­hang­vételű beszélgetés volt Vidnyánszky Attilával, elmondtam, hogy a Vígszínházban folytatom tovább". Stohl András, aki azzal indokolta a döntését, hogy a Vígszínházban olyan előadásban vehet részt, amelyet kihívásnak tart, egy évadra szerződött Eszenyi Enikő társulatához. Úgy tudjuk, hogy a Nemzeti Színház jövő héten jelenti be a végső társulat összetételét és a pontos évadtervet.

Stohl egyébként a nyáron két Alföldi Róbert által rendezendő darabban is szerepet kapott, a Kőműves Kelemen rockballada főszerepét és az István, a királyban Koppányt alakíthatja. Előbbit a budapesti RaM Colosseumban mutatják be június 14-én, az István, a király jubileumi produkciójának premierjét pedig augusztus 17-én tartják a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?