Stohl nemet mondott Vidnyánszkynak

2013.04.26. 14:18
A Nemzeti Színház leendő igazgatója, Vidnyánszky Attila szerette volna megtartani Stohl Andrást és fontos szerepeket ajánlott neki, de a színész végül az Eszenyi Enikő vezette Vígszínházat választotta.

Hosszú hónapok óta kérdés volt, hogy mi lesz Stohl András sorsa azután, hogy július elsejétől Vidnyánszky Attila igazgatja a Nemzeti Színházat.

Sokan kritizálták Alföldi Róbertet amiatt, mert visszavette a Nemzetibe játszani a színészt, miután letöltötte börtönbüntetését. Mint február végén megtudtuk, Vidnyánszky Attila szívesen foglalkoztatta volna tovább Stohlt, azonban az volt a feltétele, hogy a színész „építse le egy kicsit a kereskedelmi tévés szerepléseit”. Mint közismert, Stohl többször volt már az RTL Klub műsorvezetője, legutóbb a Való Világ5-ben vállalt szerepet.

Információink szerint Stohl András sokáig nem válaszolt érdemben Vidnyánszky ajánlatára, még azután is többször kért gondolkodási időt, hogy megkapta az új igazgatótól a konkrét szerepajánlatokat, amik között főszerepek is voltak. Stohl az Index kérdésére többször határozottan cáfolta viszont azt a lapértesülést, hogy a Vígszínházzal tárgyalna.

Az Index úgy tudja, hogy a hét elején zajlott le a színész és a leendő színház igazgató között az a megbeszélés, amin Stohl nemet mondott az ajánlatra. A színész a Borsnak úgy nyilatkozott, hogy "korrekt, normális ­hang­vételű beszélgetés volt Vidnyánszky Attilával, elmondtam, hogy a Vígszínházban folytatom tovább". Stohl András, aki azzal indokolta a döntését, hogy a Vígszínházban olyan előadásban vehet részt, amelyet kihívásnak tart, egy évadra szerződött Eszenyi Enikő társulatához. Úgy tudjuk, hogy a Nemzeti Színház jövő héten jelenti be a végső társulat összetételét és a pontos évadtervet.

Stohl egyébként a nyáron két Alföldi Róbert által rendezendő darabban is szerepet kapott, a Kőműves Kelemen rockballada főszerepét és az István, a királyban Koppányt alakíthatja. Előbbit a budapesti RaM Colosseumban mutatják be június 14-én, az István, a király jubileumi produkciójának premierjét pedig augusztus 17-én tartják a Szegedi Szabadtéri Játékokon.