Újra lesz Holcim Awards építészeti világverseny

2013.07.01. 15:17
A svájci központú multinacionális építőanyag gyártó Holcim, július 1-jén újra meghirdette a 2 millió dollár összdíjazású, a fenntartható építészetet népszerűsítő Holcim Awards építészeti versenyt.

Az immár negyedik alkalommal meghirdetett Holcim Awards-ra az iparág szakértőinek vezető projektjeit és a következő generáció merész ötleteit egyaránt várják. Olyan pályaművekre számítanak, amelyek hozzájárulhatnak a fenntarthatósághoz az építészet és építőipar, a táj- és városi építészet, valamint az építőanyagok és technológiák területén. A pályázatokat 2014. március 24-ig lehet leadni.

A kétévente megrendezésre kerülő versenyben előbb kontinensenként hirdetnek eredményt, fő- és fiatal szakemberek kategóriában. Ez utóbbira csak 30 év alattiak jelentkezhetnek. Az európai régió díjátadója jövő év végén Moszkvában lesz. A kontinens versenyeken továbbjutottak 2015-ben mérkőznek a világ díjért. A 2008-as európai versenyt Janesch Péter és csapata nyerte annak a kormányzati negyednek a tervével, amely végül nem épül meg.