Michael Mann Hongkongban forgatja új filmjét

2013.07.02. 13:24
A híres rendező Cyber című thrillerét forgatja, melyhez kicsit kisajátította Kína fővárosának belvárosát. Húzónévnek Chris Hemsworth színészt vitte magával, aki mellett a vásznon még ott lesz a kínai színésznő Tang Wei és a tajvani Wang Leehom színész is.

A Legendary Pictures gondozásában megjelenő Cyber című film szinte minden terhét Michael Mann cipeli, ő a producer, az író és a rendező is egyben. Csak nem fog belerokkanni a melóba azért, hiszen olyan filmeket tudhat maga mögött, mint Az utolsó mohikán, a Közellenségek, vagy a Szemtől szemben, és dolgozni ezeken is kellett bőven. A Cyber forgatása május 17-én kezdődött Los Angelesben, melynek munkálatai június 23-tól Hongkongban folytatódtak.

A film sztorija – amit eddig tudunk – elég egyszerűnek tűnik, ugyanis egy viszonylag simának mondható cyberbűnöző, magyarán egy gonosz kis hacker elleni akciónak a menetéről tudunk eddig. A romantikus szálat Tang Wei karaktere – aki amúgy Wang Leehom karakterének a húga lesz a filmben – azzal erősíti majd, hogy a hollywoodi klisék legnagyobb dobását megragadva, beleszeret a főszereplőbe. Éjjel-nappal zajlik a forgatás a belváros szívében, amiért még egy ötsávos utat is teljesen le kellett zárni. Át tudjuk érezni a dolgot, rendeztek már nálunk Die Hard mozit, meg a Z világháborút is.

Meglepő módon Hongkong már többször is kiváló helyszínül szolgált pár ütősebb produkcióban is, történetesen a Guillermo del Toro féle Tűzgyűrű egyik csatajelenetét is az ottani öbölben vették fel. De Michael Bay is hamarosan oda fog menni a Transformers 4-et forgatni.