Ráunt Batmanre a skót képregényíró

2013.07.10. 18:20
Búcsúzik Batman karakterétől a sötét lovag történeteit évekig író skót képregényíró, Grant Morrison, aki a jövőben más szuperhősök személyiségét, megjelenését és életét szeretné alakítani.

Morrison, aki 25 évnyi karrierje során már Pókember és Superman figuráján is dolgozott, úgy döntött, más írókra bízza a köpenyes igazságosztó karakterét, mihelyst az általa írt és a DC Comics gondozásában megjelenő Batman Incorporated című képregény-sorozat utolsó száma is a boltok polcaira kerül júliusban. 

BatmanIncV2no1

"Az elmúlt hét évben mindent elmondtam erről a karakterről, amit csak valaha el akartam mondani róla" - mondta Morrison a Reuters hírügynökségnek adott telefonos interjújában. Az 53 esztendős író szerint Batman alakjához a karakter egész eddigi életéből merített: a Bob Kane rajzoló és Bill Finger író által 1939-ben megalkotott kegyetlen igazságosztótól kezdve, az 1960-as évek bohózatszerű amerikai televíziós sorozatán át, egészen a Christopher Nolan által jegyzett 2008-as, A sötét lovag című borongós hangulatú mozifilmig.  

Morrison új Robin karaktert hozott a történetbe, aki Batman és egy bűnöző lányának gyermekeként jött a világra. A fiút bűnbanda nevelte, profi harcost akartak faragni belőle. Amikor Robin rájött, hogy Batman az igazi apja, úgy döntött, hogy szuperhős lesz, hogy méltó legyen apja nevéhez, de tíz évesen belehalt a nagy próbálkozásba. A skót képregényíró következő projektjei között szerepel Wonder Woman karakterének újradolgozása és egy olyan sorozat munkálatai, amelyben a szuperhősök párhuzamos univerzumokban léteznek.