Túl sokba kerül Carla Bruni-Sarkozy honlapja

2013.07.30. 12:12
Támadások kereszttüzébe került Carla Bruni-Sarkozy, a korábbi francia first lady: egy internetes petíció, amelyhez már nyolcvanezren csatlakoztak, azt követeli, hogy fizesse vissza azt a 410 ezer eurót (122 millió forintot), amiből honlapját finanszírozták férje elnöksége idején.

A petíciót kezdeményező honlapfejlesztő azt állítja, hogy a francia adófizetők pénzéből 2011 januárja és 2012 májusa között finanszírozott honlapot sokkal kisebb összegből is fenn lehetett volna tartani. A tiltakozók azt akarják elérni, hogy az egykori modell, aki az utóbbi években énekesnőként is befutott, adományozza jótékony célra a honlapjára költött eurószázezreket.

Bruni-Sarkozy ügyvédje hétfői közleményében arra hivatkozott, hogy a vitatott összeg csupán az akkori first lady hivatalos programjainak népszerűsítést szolgálta. Egyúttal bejelentette, hogy mindenki perre számíthat, aki Carla Bruni-Sarkozy becsületébe gázol. Az ügyvéd azt is leszögezte, hogy a honlap nem részesült a szegények oktatását támogató Carla Bruni-Sarkozy Alapítvány pénzeiből. Ez a gyanú annak kapcsán merült fel, hogy az alapítványt ugyanazon a honlapcímen lehet elérni, mint a volt first lady számára létrehozott oldalt. Az alapítvány szerint ennek csupán praktikus okai vannak.

Nicolas Bousquet, a petíciózó honlapfejlesztő az ellenérvek dacára továbbra is ragaszkodik a visszafizetéshez. Azért, mert tisztában van vele, hogy mennyibe kerül egy ilyen honlap – közölte. Carla Bruni 2008-ban ment hozzá Nicolas Sarkozyhez. A jelenleg zenei pályafutását egyengető énekesnő új albuma, a Little French Songs a közelmúltban jelent meg.