Jenő
-3 °C
6 °C

Túl sokba kerül Carla Bruni-Sarkozy honlapja

2013.07.30. 12:12
Támadások kereszttüzébe került Carla Bruni-Sarkozy, a korábbi francia first lady: egy internetes petíció, amelyhez már nyolcvanezren csatlakoztak, azt követeli, hogy fizesse vissza azt a 410 ezer eurót (122 millió forintot), amiből honlapját finanszírozták férje elnöksége idején.

A petíciót kezdeményező honlapfejlesztő azt állítja, hogy a francia adófizetők pénzéből 2011 januárja és 2012 májusa között finanszírozott honlapot sokkal kisebb összegből is fenn lehetett volna tartani. A tiltakozók azt akarják elérni, hogy az egykori modell, aki az utóbbi években énekesnőként is befutott, adományozza jótékony célra a honlapjára költött eurószázezreket.

Bruni-Sarkozy ügyvédje hétfői közleményében arra hivatkozott, hogy a vitatott összeg csupán az akkori first lady hivatalos programjainak népszerűsítést szolgálta. Egyúttal bejelentette, hogy mindenki perre számíthat, aki Carla Bruni-Sarkozy becsületébe gázol. Az ügyvéd azt is leszögezte, hogy a honlap nem részesült a szegények oktatását támogató Carla Bruni-Sarkozy Alapítvány pénzeiből. Ez a gyanú annak kapcsán merült fel, hogy az alapítványt ugyanazon a honlapcímen lehet elérni, mint a volt first lady számára létrehozott oldalt. Az alapítvány szerint ennek csupán praktikus okai vannak.

Nicolas Bousquet, a petíciózó honlapfejlesztő az ellenérvek dacára továbbra is ragaszkodik a visszafizetéshez. Azért, mert tisztában van vele, hogy mennyibe kerül egy ilyen honlap – közölte. Carla Bruni 2008-ban ment hozzá Nicolas Sarkozyhez. A jelenleg zenei pályafutását egyengető énekesnő új albuma, a Little French Songs a közelmúltban jelent meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?