Csórónak nézték a milliárdos tévést Zürichben

2013.08.09. 10:05
Oprah Winfrey a televíziózás egyik állócsillaga. Saját tévéadója van, vagyona szerény becslések szerint is meghaladja a 2,7 milliárd dollárt. Egy előkelő svájci butikban viszont pont úgy bántak vele, mint a Micsoda nő! prostijával és nem szolgálták ki.

Winfrey az Entertainment Tonight című bulvárműsorban mesélte el a történetet, és ahhoz képest, hogy csóró négernek nézték, elég kedélyesen beszélt az esetről. A tavalyi évben magához képest szerény, mindössze 77 millió dolláros keresetet felmutató Winfrey Zürichben járt, és ha már ott volt, elment vásárolni egy kicsit.

Saját bevallása szerint nem volt teljesen kisminkelve, de azért odafigyelt a külsejére, Donna Karan szoknyában volt, a kezében drága táskát lóbált, így ment be egy belvárosi butikba. "A műsoromat nemigen adhatja a svájci tévé, mert nem ismertek meg, amivel nem is lenne bajom. Megtetszett viszont egy táska, amit elkértem az eladótól, mire azt a választ kaptam, hogy 'Nem mutatom meg, mert nagyon drága magának.'"

PRETTY WOMAN - GOING SHOPPING

A tévés a röhögést visszafojtva párszor még elkérte a táskát, de merev elutasításra talált. "A nő olcsóbb táskákat igyekezett rám tukmálni, hiába mondtam neki, hogy engem azok nem érdekelnek." A végén Oprah vállat vont, és kiment az üzletből - ha nem kell a pénze, nem hagyja ott, gondolta. A Micsoda nő! című film egyik jelenetére kísértetiesen emlékeztető történethez hozzátartozik, hogy Winfrey fekete, így könnyen lehet, hogy az elutasításban volt egy csipetnyi szalonrasszizmus is.

A minibotrány úgy kell Svájcnak, mint üveges tótnak a hanyattesés. Pár svájci városban ugyanis azt tervezik, hogy a menedékjogért folyamodókat kitiltják a nyilvános uszodákból, játszóterekről és könyvtárakból. Az országban jelenleg 48 000 fő vár politika menedékjog-kérelme elbírálására, ami kétszer annyi, mint az európai átlag.