Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Piroska
-4 °C
5 °C

Mégsem zárult le Hujber diplomaügye

MTI/Index
2013.08.15. 14:17

Még folyamatban van a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) vizsgálata Hujber Ferenc diplomája ügyében, a hamis érettségi bizonyítvánnyal kapcsolatban feljelentést tettek a rendőrségen - közölte a felsőoktatási intézmény.

Az SZFE júliusban indított vizsgálatot Hujber Ferenc diplomájának ügyében, a színész ugyanis egy interjúban azt állította, hogy hamis az érettségi bizonyítványa és a szakdolgozata plágium. Az egyetem akkor azt közölte, hogy az intézmény a szükséges lépéseket megteszi, a plágium gyanúját kivizsgálja, és a vizsgálatok eredményéről a fenntartót értesíteni fogja.

Csütörtökön a Blikkben cikk jelent meg arról, hogy következmények nélkül marad Hujber Ferenc ügye. Az írásban idéznek egy a színművészeti egyetem által a lapnak küldött közleményből is. Az egyetem a lapnak címzett helyreigazítási kérelmében leszögezi, hogy a cikk állításával ellentétben semmilyen közleményt nem küldött a lapnak, sem más sajtóorgánumnak. Az MTI-nek elmondták, hogy a vizsgálat még folyamatban van, az állítólagos hamis érettségivel kapcsolatban rendőrségi feljelentést tettek. Azt, hogy mikorra zárulhat le a vizsgálat, még nem lehet tudni.

Hujber Ferenc az interjúban azt mondta, hogy "vennem kellett egy bizonyítványt, hogy felvételizhessek a színművészeti főiskolára. Ilyen tekintetben a diplomám érvénytelen". Arról is beszámolt, hogy a szakdolgozata is plágium, azt ugyanis egy 20 évvel korábbi diplomamunkáról másolta.

Az esti gimnáziumról még elmondta, hogy hamar rájött, hogy ez nem az ő közege. "Egyszerűen sokkal többre tartottam magam, minthogy ott üljek az unott tanárokkal, és három évet erre pazaroljak. Úgyhogy döntöttem, és nyolcezer forintért vásároltam egy érettségit magamnak". (A papírok szerint a Reáltanoda utcai Eötvös József Gimnáziumban érettségizett.)  • Vennék
  • Hírek