Esti fókashow és gyilkos növények

2013.08.30. 17:11
Nyakunkon a szeptember, végéhez közeleg a vakáció, és lélekben már a borzalmas tanévnyitóra készülünk. A nyár utolsó hétvégéjén viszont még utoljára odacsaphatunk, feltéve ezzel arra a bizonyos "i" betűre azt a bizonyos írásjelet. Az Index évszakbúcsúztató programajánlóját olvashatják.

Kiváló családi programnak ígérkezik a pénteki Állatkertek éjszakája, amelyet immár másodjára rendeznek meg – ezúttal tizenkét magyarországi helyszínen. A Fővárosi Állat- és Növénykertben este héttől éjfélig tartanak majd a programok: például a zsiráfetetés, a fényjáték a Nagysziklán, az esti fókashow és a háromdimenziós vetítések. Péntek, 19:00 – 23:59,  Fővárosi Állat- és Növénykert (Budapest, Állatkerti krt. 6-12.)

Huszonkettedik születésnapját ünnepli majd a Tilos rádió a Dürerben. A kétnapos rendezvény második estéjén a tilosos dj-ken kívül fellép még a Sickpicnic és az Óperentzia is. A szervezők bográcsozást, pezsgőzést, tombolát és árverést ígérnek. A programok ingyenesek, és állítólag a torta is. Péntek, 18:00, Dürer Kert (Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.)

Az idén harminc éves Pál utcai fiúk jubileumi koncertet ad a Parkban. Lecsóékon kívül jelen lesznek az egykori zenésztársak, valamint a régi és új barátok is, például Dióssy D. Ákos a hajdani Kispál és a Borzból. Péntek, 20:00, Park (Budapest, Soroksári út 60.)

8ounce Records nevű független magyar kiadó saját estet szervez az A38 hajó gyomrában. Izgalmas elektronikus zenékre számíthatunk, fellép például Yvein Monq, a Stanley Manuever, és lesz még Headshotboyz, valamint vizuál is. Mindeközben a tetőteraszon az Anti Fitness Clubjátszik majd. Péntek, 20:00, A38 (Budapest; Petőfi híd, budai hídfő)

Európa – sőt, talán a világ! – egyetlen hatvanas évekre szakosodott VJ-jét, Jost hozza el a Past Perfect partisorozat. Az Amsterdam SoulClub alapítója azzal vált ismertté szerte a kontinensen, hogy vinyl kislemezein túl a saját készítésű videoklipjeit is mixeli. Beat- és mod-klasszikusoktól, illetve motown- és northern soul-daloktól lesz hangos az Ankert. Péntek, 22:00, AnKERT (Budapest, Paulay Ede u. 33.)

Szombat reggel tíztől este kilencig Pozsonyi Piknik lesz Újlipótvárosban a Pagony kiadóval. Hat helyszínen zajlanak majd a programok: bábjáték, interaktív színház, táncbemutató, kincskeresés, nyomozás és BKV-s közelekedési játék is. Bartos Erika a legújabb Bogyó és Babócát dedikálja majd, a Hadart Művészeti Társulat pedig a Süsü, a sárkányt adja elő. Szombat, 10:00 - 21:00, (Budapest; Gergely Győző utca, a Herman Ottó Általános Iskola mögött)

Szombat délutáni, illetve koraesti lazuláshoz kínál zenét a Budapest Bass Music az Akvárium teraszán. Napsütéses hip-hop, uk garage és house a város szívében, a szabad ég alatt. Szombat délutántól este tízig, Akvárium (Budapest, Erzsébet tér)

Az ötéves Soerii & Poolek Hajdihó névre keresztelt saját fesztivállal ünnepli majd meg a mögötte álló fél évtizedet. Szombat este az ironikusan prosztó duó kedvenc előadói játsszák majd el szívüknek legkedvesebb S&P-dalaikat. A tucatnyi fellépők között van például Odett, a Compact Disco, ByeAlex, Fluor Tomi, Ganxsta Zolee és a Mary Popkids. A műsorvezetők Varga Livius és Iszak Eszti lesznek. Szombat, 20:00, Zöld Pardon (Budapest, Neumann János utca 2.)

"30Y Brass 'n Roll – Szentimentálé másként" című műsorával áll a Dürer Kert szabadtéri színpadára Beck Zoltán és csapata. A zenekart a Symphonic Brass Quintet és további meglepetésvendégek kísérik majd. A művészeti vezető a Dob+Basszust is vezető Lévai Balázs. Szombat, 20:10, Dürer Kert, kertszínpad (Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.)

30Y - FELHÖ

Vasárnap délután a Füvészkert pálmaházába kalauzol el a FitoFriday, ahol kiderül, melyik növény képes akár az érintésével is ölni, megismerkedhetünk az ágyúgolyófával és a kokacserjével, valamint az egész évben mindössze két levelet növesztő velvícsiával is.Vasárnap, 16:00 –17:00, ELTE Füvészkert (Budapest, Illés utca 25.)

A szentendrei ElevenKertben pedig egész hétvégén, három napon át lesznek koncertek: fellép többek közt a Kampec Dolores, a Tudósok, a Sajnosbatár, illetve Rutkai Bori és a Specko Jedno. Eső esetén a koncerteket a Barlangban tartják meg! Péntek, szombat és vasárnap, 18:00 – 0:00, ElevenKert (Szentendre, Dunakorzó 11/a.)