A Sanoma eladta a tankönyvkiadóját

2013.10.08. 18:07
Eladta a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadót és a Perfekt Oktatót is magába foglaló NTK-Oktatási Holding Zrt-t a finn Sanoma, írja a portfolio.hu. A vevő a Holding menedzsmentjének tagjaiból alakult konzorcium, így hét év után ismét száz százalékos hazai tulajdonba került vissza az ország egyik legjelentősebb tankönyvkiadója.

Az október 8-i tranzakcióról a Sanoma közleményében azt írja, hosszú ideje kedvezőtlen feltételek uralkodtak a magyar oktatási piacon, ugyanakkor az eladás nem változtat a cég stratégiai céljain a média és oktatási piacon. A tulajdonosváltás a Tankönyvkiadó céljait, tevékenységét nem érinti: a vállalat továbbra is a nemzeti köznevelési rendszer megújulásához szükséges tananyagok elkészítését tekinti legfontosabb feladatának.

A Sanoma azt követően döntött a korábban Nemzeti Tankönyvkiadónak nevezett Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó Zrt.-t birtokló NTK Oktatási Holding Zrt. értékesítéséről, hogy felismerte, a tulajdonosváltást követően Magyarország legnagyobb oktatási cégcsoportja megfelelően tud majd reagálni a hazai oktatáspolitika változásaira. A változás nem érinti sem a Sanoma, sem az NTK stratégiai elképzeléseit.

A menedzsment vezető tagjai nem terveznek jelentős változást a tankönyvkiadó céljaiban és vezetésében. A tranzakció az NTK-Oktatási Holding Zrt.-hez tartozó minden leányvállalatot érint, így a Perfekt Zrt.-t is, mely piacvezető a hazai pénzügyi-gazdasági képzések területén, valamint a pénzügyi-számviteli könyvek kiadásában.