Ki verte szét a vécét?

2013.10.18. 17:36
Horrorpunkot vagy halálmetált hallgatna inkább ma este? Vécét törne vagy inkább többszörös orgazmust élne át? És egy nővérkés leápoláshoz mit szólna? Megmondjuk, mit érdemes tenni, merre érdemes menni a hétvégén.

Már csütörtökön elkezdődött, és egészen szombat estig tart a hatodik Kiskakas animációsfilm-fesztivál. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció tanszéke szervezi, hogy bemutathassa az animációs filmművészet legtutibb darabjait. A diploma- és vizsgafilmek premierjei mellett kiemelt szerepet kapnak a finn alkotások is, sőt egy finn filmes is, akit úgy hívnak, hogy Katariina Lillqvist. Csütörtöktől szombatig, Toldi mozi (Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

Péntek este a hajdani Metró klub helyén nyit újra az egykor még Vas utcai Roham bár, ahol egyszer rejtélyes körülmények között még a vécét is szétverték. Az esetnek akkortájt – a huszonéves budapesti fiatalok nevében – egy generációs punkinduló állított emléket. A Reload Party során ilyesmivel persze nem kell számolunk, popkultúrával ellenben igen: a József Attila Kör népszerű irodalommal foglalkozó rendezvénysorozata, a POPJAK Brandon Hackett magyar sci-fi írót látja vendégül. Utána buli lesz és tánc. Péntek, 19:00, RoHAM bár (Budapest, Dohány utca 22-24.)

"Többszörös orgazmus" című műsorát adja elő a Budapesti Anarchista Színház, amely úgy érezte, épp elég színdarab foglalkozott már az etikátlan monogám párkapcsolatokkal, ezért végre itt az ideje egy olyan műnek, amelyik az etikus nem-monogámia témáját járja körbe. A mű Dossie Easton és Janet Hardy "Szexbolondok illemtana" című könyvén alapul, kulcsszavai pedig: a becsületesség, az önismeret, az intimitás és a szabadság. Az alkotók megrögzött monogámoknak is meleg szeretettel ajánlják! Péntek, 20:00, Hátsó Kapu (Budapest, Dohány utca 13.)

Darkness Unbound című, negyedik lemezét turnéztatja a Demonical nevű svéd death metal zenekar a budapesti Rocktogonban. Előzenekaraik a hasonló mentalitású, istent és könyörületet egyaránt nem ismerő honfitársaik, a Spasmodik, illetve a német Hailstone lesznek. Péntek, 20:00, Rocktogon (Budapest, Mozsár utca 9.)

Négy éve már, hogy nincs köztünk Lux Interior, a CBGB-hez kötődő punk-rock mozgalom egyik kulcsfontosságú figurája. The Cramps nevű zenekarával, amelyet feleségével, Poison Ivy-vel alapított, olyan műfajoknak ágyazott meg, mint a psychobilly, a horror punk vagy a gothabilly. "Lux úgy nézett ki, mint egy furcsa lény valami másik világból" – jellemezte neje az emblematikus külsejű zenészt. Lux Interior jövő hétfőn ünnepelné 67. születésnapját, úgyhogy lesz buli sok-sok Cramps-dallal, valamint egyéb Cramps-közeli, sikítozós és félelmetes zenével. Figyelem, fontos esemény, hiszen Magyarországon most először ünneplik majd meg a kimúlt rocksztár születésnapját! Péntek, 22:00, Klub Vittula (Budapest, Kertész utca 4.)

"Régi álmunkat váltjuk valóra, egy olyan bulit, ahol csak a nagy brit invázió előtti fekete és fehér táncdalokat toljuk, ahogy senki más itthon, 1950 és 1963 közöttről, körülbelül" – írja az egyébként főként a hatvanas évekre szakosodott Past Perfect a Beat Before The Beatles nevű bulijáról. Hogy ez mit jelent? Hogy lesz rock'n'roll, rockabilly, boogie woogie, twist és korai soul is – meg persze őrületesen nagy tánc! Péntek, 22:00, Fogasház (Budapest, Akácfa utca 51.)

Két kanadai lány, a magyar származású Emma Beko és Gabrielle Godon alkotja a Heart Streets nevű duót, amelyik szombat este a Designer Drums invitálására lép majd fel a Toldiban. Előttük a romániai Dar Adal dj-szettjével lehet hangolódni. Szombat, 22:00, Toldi klub (Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

Heart Streets ''Nonchalant''

Bukta Imre, a Munkácsy Mihály-díjas magyar képzőművész, a magyar kortárs képzőművészet egyik vezető alakja, több mint tíz éve költözött vissza szülőfalujába, a Heves megyei Mezőszemerére. Nagy Dénes "Másik Magyarország" című dokumentumfilmje a művész szemszögén keresztül járja és mutatja be a falut, valamint a vidéki létet. A szombat esti vetítést a Műcsarnokban beszélgetés követi, amely során megszólal a film főszereplője és rendezője, valamint Kollár Lajos hegymászó is. Szombat, 18:00, Műcsarnok (Budapest, 56-Hősök tere)

Ausztrál elővárosi punkok érkeznek a Mikszáth térre szombat este, hogy frusztrált garázspunk-kirohanásoktól és bombasztikus refrénektől legyen hangos a Trafik klub. A TV Colourst valósággal imádja a magyar könnyűzenei kánon: van aki az év lemezeként emlegeti az idei debütálásukat, és olyan is akad, aki egyenesen a világ legjobb zenekarává kiáltotta ki őket. Előttük legnagyobb magyar csodálóik, a Summer Schatzies játszik. Lesz before-party is: a Vittulában a Tumo és a Padkarosda lép majd fel. Szombat, 22:00, Trafik klub (Budapest, Mikszáth Kálmán tér 2.)

A nyers étkezés népszerűsítésére buzdít a vasárnapi Zöldturmix fesztivál. A kiállító standokat végigkóstolva meghallgathatjuk a témában jártas bloggerek és életmód-tanácsadók előadásait, ingyenes jógaórákon vehetünk részt, de lesz még masszázs és nyersétel-"főző"verseny is! Vasárnap, 10:00 – 18:00, Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ (Budapest, Szent László tér 7-14.)

Idén már másodjára rendezik meg az Apák és Fiúk Napját a Millenárison, ahol a családfők és csemetéik a Hot Wheels autósjátékaival hangolódhatnak egymásra. Lesz minden irányban pörgő űrhajós teszt, a kerékcsere, a Hot Wheels függőpályák, itt mutatkozik be a Hot Wheels Triplahurok pályája és a Flipper is, sőt az első személyautó is, amely egy játékautó inspirációja alapján készült el. Vasárnap, 10:00 – 17:00, Millenáris, D csarnok (Budapest, Kis Rókus u. 16–20.)

Alig két hete, hogy elhunyt Őz Zsolt, a magyar underground egyik megkerülhetetlen figurája és sokak Őzikéje. A neki szentelt emlékkoncerten az Ugatha Christie és a Vidámpark zenészei további vendégénekesekkel, illetve barátokkal kiegészülve vonulnak fel, énekelni fog például Bródy János, Leskovics 'Lecsó' Gábor a Pál utcai fiúkból, Víg Mihály a Balatonból, Müller Péter Sziámi és Bárdos Deák Ági is. Fellép még a Flash, a Kézi Chopin és a Hippikiller is. A belépő adomány, amelyet teljes egészében Őz Zsolt temetésének költségeire fordítanak majd. Vasárnap, 19:00, Gödör klub (Budapest, Király utca 8-10.)

Nem az a szabadság, ha kannásbort iszol a parkban

Az Isteni műszak premier előtti vetítésére nővérkéknek öltözött hoszteszekkel játszva nyerhetünk jegyet. A szervezők különleges konzíliumot, oxigénszippantást, némi vérfrissítést, sőt, leápolást is ígérnek! Az Isteni műszak mentőautója péntek este a Roosevelt tér és a Zrínyi utca környékén, szombaton pedig a Gozsdu udvarban, valamint a Kazinczy utcában állomásozik majd. Péntek és szombat, 20:00 – 24:00, Roosevelt tér és Zrínyi utca / Gozsdu udvar és Kazinczy utca

Edgar Wright angol rendező talán nem is gondolta, hogy a 2004-es Haláli hullák hajnala című romantikus zombikomédiája idővel egy teljes trilógia nyitódarabjává válik. Három évvel később jött ki a folytatás, a Vaskabátok című zsarus akciófilm, amelyet végül az apokaliptikus A világvége követett. A The Cornetto Trilogy nevű eseményen – egyszeri alkalommal – mindhárom filmet meg lehet tekinteni, a mozijegy mellé pedig még egy jégkrém is jár. A vetítések utáni zenét a Holalo szolgáltatja. Vasárnap, 15:00, Toldi mozi (Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

És persze ne feledkezzünk meg a hétvége vidéki fejleményeiről sem, hiszen a vasárnapi ebéd után az Alpokaljánál kitör a háború! A kőszegi Csónakázó-tónál második világháborús hadijátékot tartanak, amely során korabeli vaklőszeres fegyvereket és egyéb harci járműveket bevetve küzdenek meg egymással magyar, német és szovjet jelmezes katonák. A történelmi bemutatót rossz idő esetén is megtartják, hiszen mint tudjuk, a háború nem válogat. Vasárnap, 14:00, Kőszeg, Csónakázó-tó