no

Akár reggel hatig is elhúzódhat

2013.10.25. 20:27
David Bowie meleg szintipop-slágerekre twerkel október utolsó hétvégéjén. Vérfarkasok századeleji szexfilmeket néznek, de a gyerekeink szerencsére biztonságban vannak. Éljen, itt a hétvége!

Ritka és nagy értékű veteránautók, illetve -motorok sorakoznak fel egész hétvégén a SYMA rendezvényközpontban. Az Oldtimer Show alatt a nosztalgiahangulatról korabeli zenék, korhű ruhába öltöztetett hoszteszek és régivágású tárgyak gondoskodnak. A nyugati világ járművei mellett felvonulnak a vörös csillagos éra autói, valamint a száz évnél is idősebb traktorok és egyéb ősgépek is. A kiállításon mintegy 300 járművet és gépet lehet megtekinteni, de lesz még cséplőgéphajtás, oldtimerversenyautó-szimuláció, bor-, pálinka- és csokoládékóstoló, illetve minigőzmozdonyozás is a gyerekek számára. Péntektől vasárnapig, 09:00 – 18:00, SYMA Rendezvényközpont (Budapest, Dózsa György út 1.)

Alaposan felrázza majd a budapesti éjszakát az aktuális és izgalmas fellépőiről ismert Electronic Beats fesztivál, hiszen a Millenáris teátrumában fellép majd John Talabot, a house-virtuóz, a stílusokat merészen házasító Nôze, a reménytelenül romantikus énekesnő, Charli XCX, valamint a bágyadtan álmodozó, kásás hangzású dalok mestere, a Washed Out is. Péntek, 20:00, Millenáris Teátrum (Budapest, Kis Rókus utca 16–20.)

Rendhagyó tematikus bulival készülnek az Ipari Szakadárok, amely során a szokásos new wave és posztpunk slágerek mellett közel egy órában felcsendülnek majd a nyolcvanas évek homoszexuális szintipop-indulói is. Biztosan megszólal tehát a Soft Cell, a Pet Shop Boys, a Bronski Beat vagy a Frankie Goes to Hollywood egy-egy dala. Aki reggelig szeretne mulatni, vagy egyszerűen csak kései tévelygő, az ide menjen, ugyanis a buli akár reggel hatig is elhúzódhat! Péntek, 21:30, Lokál (Budapest, Dob utca 18.)

Aki koncertekre vágyik, sem unatkozhat, hiszen 18 éves lett a Ganxsta Zolee és a Kartell, valamint születésnapját ünnepli a Hősök is. Az ínyencségekre éhezőknek az amerikai Nate Young műsorát javasoljuk, vagy honfitársait, az amerikai Dead in the Dirt zenekart, akik egész biztosan lereszelik majd a fejeket.

Miley Cyrus emlékezetes fenékrázásának köszönhetően a fél világ megismerte a twerk fogalmát. A Future Music most egy teljes estét szentel a csípőt nem kímélő őrületnek: a Twerk Halloween nevű rendezvényen Palotai, Wondawulf és Dublic tálalja majd a twerkelésre alkalmas zenéket a Corvintető nagytermében. Mindeközben a kisteremben David Bowie munkásságának legjavára lehet táncolni. Az életműből az Amber Smith és Hangmás zenekarok frontemberei, Poniklo Imre és Minda Endre válogatnak. Péntek, 22:00, Corvintető (Budapest, Blaha Lujza tér 1-2.)

David Bowie - Let's Dance

A hétvégén akár a vámpírok, vérfarkasok és boszorkányok démoni világához is közelebb kerülhetünk, hiszen a VampiCon elhozza Nathaniel Buzolic, Craig Parker és Jamie Christlow színészeket, valamint a Max's Midnight Movies egyik alkotóját, Scott Alexander Youngot. A vámpírirodalmat Benedek Szabolcs (A vérgróf, A vérgrófnő, A vértanú) és Gaura Ágnes (Vámpírok múzsája, Átkozott balszerencse ) írók, valamint Farkas Veronika (Vámpírnaplók, Vámpírakadémia) fordító képviseli majd. Ezen kívül meglepetésprogrammal készül a rémisztgetésben jártas Underground Fear, a veresegyházi medveotthon pedig a farkasokkal történő filmforgatások kulisszatitkairól tart előadást. Szombaton és vasárnap, reggeltől estig, Hungexpo (Budapest, Albertirsai út 10.)

Idén már önálló rendezvénysorozatként debütál a Budapest Pride LMBTQ Filmfesztivál. A leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer filmnapok során több díjnyertes film is bemutatkozik majd, amelyek jókora részét kizárólag a fesztiválon láthatja majd a közönség. A több fővárosi helyszín mellett először lesznek LMBTQ-filmnapok Szegeden, Pécsett és Miskolcon is. A fesztivál nyitófilmje a kanadai Így is, úgy is Laurence lesz, amely 2012-ben elnyerte a Cannes-i Filmfesztivál Queer Palm, illetve a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál legjobb Kanadai Film díjait. Szombattól jövő hét vasárnapig, több helyszínen

Nem sokkal a mozgókép feltalálása után már meg is jelentek az első pornográf felvételek. Az első fennmaradt szexfilm Eugène Pirou és Albert Kirchner alkotása, a Léar volt, amelyet szombat este egyéb korabeli pornókkal együtt lehet megtekinteni a Kőfaragó utcai Super8-ben. A néma felvételek mellé ráadásul modern elektronikus zene társul, ezzel is fokozva az egyébként sem szokványos élményt. Az est különleges vendége PLS lesz, aki rendszeresen élőzik a Tilos rádióban. Szombat, 21:00, Super8 (Budapest, Kőfaragó utca 8.)

Második alkalommal jelentkezik a Songwriter Showcase, amelynek célja, hogy tehetséges hazai énekes-dalszerzőket ismertessen meg a szélesebb közönséggel. A folytatás során koncertet ad majd a Zombie Girlfriend nevű zenekarával és a Galaxisokkal egyaránt sikeres Szabó Benedek, Sallai László a Somersault Boy és Broken Cups együttesekből, a Seeyouetc név alatt tevékenykedő Vantal Gergely, a lányokat pedig az egri-békéscsabai Barkóczi Noémi fogja képviselni. Szombat, 20:00, Hátsó Kapu (Budapest, Dohány utca 13.)

The Somersault Boy - I Have Misguided You (Official)

Jó hír a családosoknak, hogy "Bábuvagy" név alatt vasárnapi társasjáték-matiné lesz a Müsziben, ahol különböző szempontok – például korosztály, játékjelleg és létszám – alapján válogathatunk a rendelkezésre álló játékkészletből. Ezzel párhuzamosan játékcserét is tartanak, de lesz gyereksarok is, természetesen felügyelettel. Vasárnap, 15:00 – 20:00, Müszi, (Budapest, Blaha Lujza tér 1., harmadik emelet)

Krúdy-főzőversenyt szervez az Óbudai Társaskör az ínyenc író halálának nyolcvanadik és születésének 135. évfordulója alkalmából. A zenés eseményen Kozák Danuta olimpiai bajnok kajakozó, Rédli András világbajnok párbajtőröző és Farkas Róbert, a Budapest Bár művészeti vezetője méri össze gasztronómiai képességeit. Az elkészült ételeket természetesen meg is lehet majd kóstolni. Vasárnap, 19:00, Óbudai Társaskör (Budapest, Kiskorona utca 7.)