József, Bánk
-6 °C
0 °C

Tajcsi közben halt meg Lou Reed

2013.11.01. 17:10 Módosítva: 2013-11-01 17:16:50

Özvegye szerint otthonában, a fákat bámulva és a gyógyító erejű kínai harcművészet, a tajcsi gyakorlatait végezve távozott az élők sorából Lou Reed, a rockzene vasárnap elhunyt úttörője.

A 71 évesen hepatitiszben elhunyt legendás rockzenész halálának körülményeiről az East Hampton Star című helyi lapban megjelent nekrológjában ejtett szót Laurie Anderson. Az özvegy szerint az énekes, aki a kínai eredetű harcművészet mestere volt, "a tajcsi híres 21-es gyakorlatát végezte a levegőben zenészkezeivel", amikor meghalt.

A Velvet Underground együttes alapítóját a felesége egy héttel a halála előtt vitte haza a kórházból East Hampton-i közös házukba, a Long Island-félszigeten lévő előkelő elővárosba, ahol sok időt töltöttek együtt. "Városi létünkre ez volt a spirituális otthonunk" - írta Laurie Anderson.

Az özvegy szerint a haldokló rockzenész ebben a házban töltötte élete utolsó napjait, "boldogan és elámulva a természet szépségétől, erejétől és gyengédségétől". "Reed herceg és harcos volt. Tudom, hogy a fájdalomról és a világ szépségéről szóló dalai sokakat töltenek el azzal a hihetetlen örömmel, amelyet ő érzett az élet iránt" - írta nekrológjában az özvegy.

Reedről köztudott volt, hogy súlyos alkohol- és drogproblémákkal küszködött. Májusban májátültetésen esett át, akkori megmenekülését az orvostudomány csodájának nevezte.