Lelőtte három társát a kirúgott rockzenész

2013.11.11. 20:48

Agyonlőtte három zenésztársát hétfőre virradóra New Yorkban egy Iránból bevándorolt zenész, Raefe Akhbar, aki később magával is végzett, közölte az MTI. Az áldozatok - két fivér, Szorus Farazmand és Aras Farazmand, illetve Ali Eszkandarian - a Yellow Dogs rockegyüttes tagja volt, amely 2009-ben vált ismertté a teheráni undergroundról készült, Perzsa macskák című filmből. A zenekar nyugati típusú rockot játszott angolul, amit az iráni kulturális minisztérium az iszlám hitelvekre hivatkozva nem engedélyezett, így a zenészek három éve az Egyesült Államokban telepedtek le. Korábban a gyilkos is tagja volt a zenekarnak, de kizárták onnan.

Emellett az incidensben megsebesült egy negyedik ember is, akiről egyelőre csak annyit közöltek, hogy ő is művész. Az áldozatok mindannyian egy sorházban éltek Brooklyn Kelet-Williamsburg negyedében. A támadó holttestét a tetőn találták meg, egy mellette fekvő, félautomata gépkarabéllyal együtt. 

A rendőrség szerint a gyilkos és az áldozatok között anyagi vita volt, de a hármas gyilkosság konkrét okát egyelőre nem fedték fel.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport