A kivándorlásról vár történeteket a Katona József Színház

2013.11.15. 11:31
A nézők aktív közreműködésére számít Illaberek című, a kivándorlás jelenségével foglalkozó előadása létrehozásában a budapesti Katona József Színház. A november végi bemutatóhoz a közönség történeteit várják.

Az Illaberek nyílt próbája utáni nézői aktivitást tapasztalva az alkotók úgy határoztak, hogy a közönség közreműködésére is számítanak a darab létrehozásában. Olyan valódi történeteket várnak, amelyek az előadás témájához kapcsolódnak, és a készülő produkció egy-egy váratlan, egyedi, meghökkentő pillanatát jelenthetik.

A drab a kivándorlásról szól olyan élethelyzetben levő emberekről akiknek problémái különböznek, a választott megoldásuk azonban ugyanaz - otthonuk elhagyása, életük újrakezdése egy másik országban. A főleg improvizációkból születő előadást Máté Gábor rendezi, Szacsvay László, Takátsy Péter, Rajkai Zoltán, Elek Ferenc, Keresztes Tamás, Jordán Adél, Pálos Hanna, Pelsőczy Réka, Rezes Judit, Kiss Eszter, Czakó Klári és Tasnádi Bence szereplésével.

A legjobb történeteket nemcsak az előadásba építik be, hanem alapját adják annak a beszélgetéssorozatnak, amely a november 29-ei bemutatót követi. Decembertől az Illaberek több előadása után közönségtalálkozót szervez a színház, ahol a nézők és a meghívott vendégek beszélgethetnek, vitatkozhatnak az előadásban felvetett kérdésekről.