Meghalt egy néző a Madách Színházban

2013.12.07. 09:41
A színészek a tapsrend végére vették észre, hogy az első sorban mozdulatlanul ül egy férfi, miközben körülötte mindenki állva tapsol. Kihívták a mentőket, de már nem tudtak rajta segíteni.
1

Székhelyi József élete egyik legmegrázóbb élményének nevezte a történteket a Blikknek. A többi néző először azt hitte, a férfi csak elaludt, de amikor próbálták felkelteni, látták, hogy nagyobb a baj. Szóltak az ügyelőknek, akik kihívták a mentőket, de hiába. A Madách Színház őszinte részvétét fejezte ki az elhunyt néző hozzátartozóinak. A tragédia az 1x3 néha 4 avagy Egyszerháromnéhanégy szerdai előadása alatt történt.

Kósa Melinda, a színház sajtófönöke azt közölte a Blikkel, hogy a tapsrendet azonnal megszakították, amikor észrevették, hogy baj van, a nézőtéren tartózkodó ügyeletes orvos pedig egy perc múlva már a férfi mellett volt. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint a kiérkező mentősök megpróbálták újraéleszteni a férfit, de a szívműködését nem sikerült újraindítaniuk. A halál oka egyelőre ismeretlen, azt csak szakértői vizsgálat állapíthatja meg.

25 évvel ezelőtt egyébként már történt egy ilyen tragédia a Madách Színház nézőterén, jegyzi meg a Blikk, akkor a Kean, a színész előadásának második felvonása alatt lett rosszul egy idős néző. A színdarabot akkor megszakították, és megvárták, míg a mentők kiviszik az urat és feleségét a nézőtérről. Az előadás folytatódott, mert a színészek nem tudhatták, hogy a bácsi az előcsarnokban, az orvosi segítség ellenére elhunyt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport