Saját fia ölte meg a brazil filmrendezőt

2014.02.03. 05:55

Rio de Janeiró-i otthonában leszúrták Eduardo Coutinho brazil filmrendezőt, a 80 éves művész a helyszínen életét vesztette. A bűnügyi rendőrség a gyilkossággal Coutinho saját fiát gyanúsítja, akit őrizetbe is vettek – idézte az MTI a Globo brazil tévécsatornát.

Értesülések szerint az elmezavarban szenvedő 41 éves fiú, Daniel Coutinho a rendező 62 éves feleségét is megkéselte. Az asszony a veséjén és máján sebesült meg, és kórházba szállították. A fiú magán is sebeket ejtett.

Coutinho Brazília egyik legjelentősebb dokumentumfilmese volt, aki az 1967-es berlini filmfesztiválra is beválogatott A szerelem ABC-je (Licao de Amor) című játékfilmjével lett ünnepelt rendező. 1977-ben készült el a Flór asszony és két férje című filmszatírája, és 1985-ben mutatták be India, a Nap lánya című filmdrámáját (Índia, a Filha do Sol).

A rendező nemrég új megbízást kapott. A tavaly júniusi brazíliai tüntetésekről és zavargásokról forgatott volna filmet, amikor heteken át százezrek tiltakoztak a korrupció, a rossz minőségű közszolgáltatások és a 2014-es futball-világbajnoksággal, valamint a 2016-os riói olimpiával kapcsolatos kormányzati túlköltekezés ellen.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport