Meghalt a V'Moto-Rock dobosa

2014.02.14. 21:23 Módosítva: 2014.02.14. 21:53

Kihűlt állapotban találtak a járőrök Herpai Sándorra Leányfalun – értesült a Blikk. A lap szerint a V'Moto-Rock egykori dobosa a település Duna-parti padján sokat időzött az utóbbi egy évben, amióta a felesége és a fia elköltözött tőle.

A 60 éves zenészt egy budapesti kórházba szállították, ám életét már nem tudták megmenteni. Halálának oka ismeretlen, de szerepet játszhatott benne az alkohol- és a gyógyszerfogyasztás is.

„Megrendültem, de... nem csodálkozom” – mondta a lapnak Nyíri Csaba. Leányfalui polgármestere igyekezett segítséget nyújtani Herpainak, ételt is rendszeresen szállítottak neki és a közterület-felügyelő is naponta benézett hozzá.

A baptista szeretetszolgálat kályhát is akart neki adni, de azt a zenész már nem vette át. Nyíri szerint Herpai már megvallotta, hogy úgy érzi, „nem bírja már sokáig”.

Herpai kálváriájáról a Blikk még múlt szeptemberben írt, miután pszichiátriai intézetbe került. Ezután a rehabilitációs osztályrahelyezték át a depressziós, önveszélyes férfit, ám később megszökött innen és visszatért a tartozások miatt végrehajtás alá vont leányfalui házába.

Herpai Sándor a V'Moto-Rock alatt, – az együttes 1989-ben oszlott fel – 1986-ban megalapította a Barbaro együttest. A csapat 2007-ben az A-38-on is fellépett, de 2009 óta lényegében megszűnt.

Herpai gitározással kezdte, de a gimnáziumban már átnyergelt a dobra. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskolában jazzdob tagozaton végzett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport