Olivér
4 °C
8 °C

Ezrek búcsúztatták Paco de Lucíát

2014.03.02. 17:34 Módosítva: 2014-03-02 17:35:32

Több ezren kísérték utolsó útjára a szerdán elhunyt Paco de Lucía gitárművészt szülővárosában, a dél-spanyolországi Algecirasban.

A gitárvirtuóz életének 67. évében, szerdán halt meg a mexikói Cancúnban, ahol szívinfarktus végzett vele.

A spanyol királyi család is fejet hajtott

Tisztelői pénteken Madridban vehettek végső búcsút tőle, ahol a nemzeti hangversenyterem előcsarnokában állították fel ravatalát. Nemcsak gyászoló rajongói, hanem a spanyol királyi család tagjai is fejet hajtottak Spanyolország egyik legfontosabb nagykövete előtt, amely címet a flamenco megújításával érdemelte ki Paco de Lucía és azzal, hogy játékstílusával iskolát teremtett a fiatalabb nemzedékek számára.

A gitárművész koporsóját péntek este szállították át Algecirasba, a helyi önkormányzati hivatalba. Szülővárosának lakói egész éjszaka hosszú sorokban keresték fel a ravatalt.

Szombaton a kikötőváros Nuestra Senora templomában tartott gyászmisén búcsúztatták őt családjának tagjai és tisztelői. Bátyja, Pepe de Lucía szívhez szóló flamencót énekelt. "Játékával az egész világot boldoggá tette. Most egy új turnét kezdett, amelyre mi már nem kísérhetjük el őt" - hangoztatta Michael Stern, Paco de Lucía menedzsere.

A zenészt, akinek polgári neve Francisco Sanchez Gómez volt, szűk családi körben helyezték végső nyugalomra a városi temetőben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?