25 éves kihagyás után színházi szerepet vállalt Emma Thompson

2014.03.07. 08:24
A Sweeney Todd - A Fleet Street démoni borbélya című musicalben játszotta a női főszerepet. Tapsviharral fogadta a közönség.

Az Avery Fisher Hallban szerdán bemutatott darabhoz a New York-i Filharmonikusok szolgáltatták a zenét. A Sweeney Todd - A Fleet Street démoni borbélya egy olyan borbélyról szól, aki végez vendégeivel, holttestüket pedig átadja tettestársának, Mrs. Lovettnek - őt alakítja Emma Thompson -, hogy húspástétomot készítsen belőlük. A borbély egy olyan férfi iránti bosszúból öl, aki elvette tőle a feleségét és a lányát.

Az 54 éves kétszeres Oscar-díjas brit színésznő embertelennek és tragikusnak nevezte a történetet a darabot, amelyben ugyanakkor fekete humor is van. Emma Thompsont anyja, a színésznő Phyllida Law beszélte rá, hogy elvállalja a szerepet. A döntést nem is bánta meg, mint mondta, nagyszerű élmény számára zenekarral színpadon állni.

A történetet, amelyből az 1970-es években Stephen Sondheim írt musicalt, még négyszer játsszák. A Sweeney Todd évekkel ezelőtt a mozikban is bemutatkozott Tim Burton rendezésében, Johnny Depp és Helena Bonham Carter főszereplésével.