Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

25 éves kihagyás után színházi szerepet vállalt Emma Thompson

2014.03.07. 08:24
A Sweeney Todd - A Fleet Street démoni borbélya című musicalben játszotta a női főszerepet. Tapsviharral fogadta a közönség.

Az Avery Fisher Hallban szerdán bemutatott darabhoz a New York-i Filharmonikusok szolgáltatták a zenét. A Sweeney Todd - A Fleet Street démoni borbélya egy olyan borbélyról szól, aki végez vendégeivel, holttestüket pedig átadja tettestársának, Mrs. Lovettnek - őt alakítja Emma Thompson -, hogy húspástétomot készítsen belőlük. A borbély egy olyan férfi iránti bosszúból öl, aki elvette tőle a feleségét és a lányát.

Az 54 éves kétszeres Oscar-díjas brit színésznő embertelennek és tragikusnak nevezte a történetet a darabot, amelyben ugyanakkor fekete humor is van. Emma Thompsont anyja, a színésznő Phyllida Law beszélte rá, hogy elvállalja a szerepet. A döntést nem is bánta meg, mint mondta, nagyszerű élmény számára zenekarral színpadon állni.

A történetet, amelyből az 1970-es években Stephen Sondheim írt musicalt, még négyszer játsszák. A Sweeney Todd évekkel ezelőtt a mozikban is bemutatkozott Tim Burton rendezésében, Johnny Depp és Helena Bonham Carter főszereplésével.