Épül a világ legmagasabb legótornya a Bazilikánál

2014.05.21. 15:41
Megkezdődött minden idők legmagasabb legótornyának az építése a Szent István téri Bazilika előtt. A tervek szerint 36 méter magas játéktorony vasárnap délutánra készül el.

Megkezdték a világ legnagyobb legótornyának építését a Bazilikánál, aminek magassága a tervek szerint megközelítené a 36 métert, ezzel pedig bekerülhetne a Guinness Rekordok Könyvébe. Az építést május 21-én kezdték Dániából hozott hivatalos legóépítőkkel, akik felügyelik a torony összerakását.

Tíz emelet magas legótorony épül a Bazilikánál

Az építésbe bárki besegíthet, a Bazilikánál felállított mini legófesztivál egyik sátránál lehet összerakni a kereszt alakú elemeket, amiket aztán az elkerített rész közepén található alapra pakolnak, majd ezt ismételgetve épül fel a torony. A szervezők elmondták, hogy rengeteg iskolás csoport jelentkezett az építésre, de helyszínen nagyon sok felnőtt is beszállt a munkálatokba, hogy május 25-én délután kettőkor elkészülhessen a több emelet magas torony.

A Bazilikánál nemcsak tornyot, de sok minden mást is lehet építeni. Természetesen van legóbolt a helyszínen, de a nagyon kicsik játszhatnak a duplóval is, a nagyobbak pedig Xboxon nyomhatják valamelyik legójátékkal, illetve kitelepült a nyíregyházi legógyár is. A márka egyébként rég látott népszerűségnek örvend az utóbbi időszakban, ami nagyban köszönhető az idei év egyik nagy meglepetésének számító legófilmnek is.