Egy pusziért korbácsolhatják meg az iráni színésznőt

2014.05.23. 20:05

Leila Hatami, a Nader és Simin - Egy elválás története című filmben való alakításáért több fesztiválon díjazott iráni színésznő azzal vívta ki a Hizbullah Students nevű diákegyesület haragját, hogy Cannes-ban puszival üdvözölte Gilles Jacobot, a filmfesztivál elnökét.

A diákcsoport az esetet jelentette az ügyészségen, egyben kérvényezték, hogy a nőt ötven nyilvános korbácsütéssel büntessék meg – írja a brit Telegraph.

Gilles Jacob azzal próbálta megvédeni a színésznőt, hogy ez egy szokásos üdvözlési forma a nyugati világban. A Hatamit feljelentő csoport egy olyan jogszabályra hivatkozik, amely szerint „egy idegen férfi nyilvános megcsókolásáért” börtönbüntetés jár, az iráni konzervatív média pedig „az iráni nők erényessége és ártatlansága elleni sértésnek” minősítette az esetet.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás