Itt a valódi rendszerváltás, 13 év után vége az Újságíróklubnak

2014.06.05. 18:21

Több mint egy évtized után lekerül a képernyőről az ATV Újságíróklub című műsora, tudta meg az Index. A nyugdíjba küldött Avar János, Bolgár György, Mészáros Tamás és Németh Péter helyét ősztől új arcok veszik át.

Azt gondoljuk, hogy egy műsor életében 13 év szép, hosszú idő, kevés műsor mondhatja el magárol a kereskedelmi csatornákon, hogy megszakítás nélkül ennyi időt tud képernyőn tölteni. Az is természetes, ha egy műsor egy kor után nem tudja hozni a régi nézettséget. Ez történt az Újságíróklubnál.

– magyarázta Németh Szilárd, az ATV hírigazgatója a nem mellesleg „nagyon költségtakarékos″ döntést. Az Újságíróklubot hat hónap alatt a nézők 30%-a hagyta ott, a csatorna vezető műsora, az Egyenes Beszéd után hétfőnként pedig a nézők 25%-a kapcsol el, ez pedig lépéskényszerbe hozta a televíziót. A döntést a héten hozták meg és csütörtökön közölték az érintettekkel, Németh szerint normális hangvételben váltak el.

ujs atv
Fotó: atv.hu

Az őszi szezontól egy új véleményműsor veszi át az Újságíróklub helyét, ahol már állandó vendégek helyett egy szélesebb körből válogatnak majd a szerkesztők. Németh azt mondja, 

furcsa üzenete lenne, ha csak egy bizonyos generáció képviseltetné magát a képernyőn, ősztől már minden nemből és korosztályból lesznek meghívottak.

A Facebookon közben többen az ATV elfideszesedésével vádolják a csatornát. A hírigazgató szerint minden változásnál felmerül ez riadalomként, de szakmai döntés történt, amit az is mutat, hogy „nem tört ki lázadás a szerkesztőségben″.  • Tippek
  • Bankszámla