Jenő
-3 °C
6 °C

Kulka János választ kapott Orbántól a buzilobbiügyben

2014.06.13. 10:19
Kulka János még májusban írt nyílt levelet a miniszterelnöknek Kerényi Imre buzilobbizása miatt. Tegnap a Klubrádióban elmondta, hogy mit tartalmazott Orbán Viktor válasza.

Kulka tegnap a Klubrádió Ötös című műsorában beszélt arról, hogy a még múlt hónapban írt nyílt levelére érkezett válasza miniszterelnöktől, de pont annyira volt jelentős tartalmú, hogy csak szőrmentén megemlítse a rádióban:

Tulajdonképpen, ahogy az olvasható volt a nyílt levélben, kérdéseket tettem föl, amire érkezett is egy nagyon kedves, szűkszavú válasz a miniszterelnök úrtól, amiben megköszöni az észrevételeimet, és sok erőt és sikert kíván. Tulajdonképpen azt sajnálom, hogy arra a három-négy kérdésre, amit föltettem neki, arra nem... arra igazán nem érkezett válasz. De lehet, hogy ez a köszönöm az észrevételeit azt jelenti, hogy valami történni is fog.

Az adásból kivágott részletet itt lehet meghallgatni.

Kulka János májusban azért írt nyílt levelet Orbán Viktornak, hogy határolódjon el a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott homofób megnyilvánulásai miatt. Annak a levélnek a végén a következő kérdéseket intézte a miniszterelnöknek:

Várom válaszát alábbi kérdéseimre: meddig mehet el az Ön személyes megbízottja mások nyílt megbélyegzésében? Mennyiben ért egyet kijelentéseivel? Milyen lépéseket tervez annak érdekében, hogy Magyarországon a közbeszédet az Önt képviselő közszereplők ne csúfíthassák el, ne ejthesse azt túszul a gyűlöletbeszéd?

Kerényi Imre a Keresztény Színházi Fesztivál beszélgetéssorozatában arról beszélt, hogy megálljt kell parancsolni a szivárványos dekadenciának, és fontos szembehelyezkedni a színházi buzilobbival úgy általában. Kerényi egy rádióinterjúban kijelentette, hogy szerinte nincsen miért bocsánatot kérnie, Kulka nyílt levelére pedig a színművész Bognár Zsolt válaszolt egy ugyancsak nyílt levélben, amiben megvédte az államtitkár kijelentéseit.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?