Meghalt Császár Gyöngyi

2014.10.08. 13:09

59 éves korában váratlanul elhunyt Császár Gyöngyi; a szolnoki Szigligeti Színház társulatának örökös tagja. Császár Gyöngyit fanyar humor, különleges mozgáskultúra jellemezte, egyaránt kimagasló volt tragikai és komikai szerepekben, írta róla a szolnoki színház.

Az elmúlt két évadban játszotta Mary Tyron szerepét az Utazás az éjszakába előadásában, és Rebecca Nurse alakját A salemi boszorkányokban.

Császár Gyöngyi 1978-tól volt a pályán, sok neves rendezővel, például Csiszár Imrével, Csizmadia Tiborral, Iglódi Istvánnal és Zsótér Sándorral dolgozott. A színi-pályát Budapesten kezdte a 25. Színházban, majd Ruszt József hívására játszott Szegeden és a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház színpadán, mint alapító tag. Az ott eltöltött négy évad után a szolnoki Szigligeti Színházhoz szerződött, 1986 óta volt tagja a társulatnak.

Számos szerepet eljátszott Szolnokon, a társulat megbecsülésként elnyerte a Bodex gyűrűt, amelyet minden évben titkos szavazással ítélnek oda. 2009-ben megkapta a Gobbi Hilda által alapított Aase-díjat is, amelyet szakmai zsűri ítél oda a karakterszínészeknek.

A színművészt a Szigligeti Színház saját halottjának tekinti, a temetéséről később intézkedik.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport