Pasim nincs itthon!

2014.10.17. 17:41
Bár már minden jegy elkelt a Caribou, St. Vincent és a Tycho koncertjeire is, nem kell sajnálkozni, hiszen még így is rengeteg program közül válogathatunk a hétvégén. Határozottan csajos hétvége előtt állunk, Madonnával, a pöttöm Kylie-val, két magyar tumblrinával és a punk királynőjével. Programajánló.

Jacko és a behűtött szívószálak (péntek)

Két népszerű tumblr-celeb, Kovács Orsi és Mondik Noémi közös kiállítása nyílik meg Itt élni nem rossz és itt élni nem jó címmel a Godot Galériában. Mindketten fiatalok, és mindketten Paintben alkotnak, képeiken pedig azt örökítik meg, amit a környezetükben észlelnek, és amit talán mi is jól ismerhetünk: Budapest mai arcát. A kiállítást volt szerzőtársunk, Horváth Bence nyitja meg. Péntek, 19:00, Godot Galéria (Budapest, XI. kerület, Bartók Béla út 11-13.)

Houstonban született, Kaliforniában nevelkedett, majd Los Angelesben telepedett le a szuper hangú producer, Seven Davis Jr. Zenéjére egyaránt hatással volt Michael Jackson, Prince, Stevie Wonder, Jimi Hendrix és a Portishead is. Aztán huszonévesen felfedezte a house-t, aminek köszönhetően azóta is egyre komolyabb megjelenéseket tudhat magáénak. Ezúttal a Bounce és a Nightdrive meghívására érkezik Magyarországra. Péntek, 23:00, Toldi klub (Budapest, V. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

Mambo név alatt új partisorozat indul az elektronikus tánczene budapesti fellegvárában, a LÄRM-ben. A bulik ötlete a hazai techno és house dj-k új generációjának, az All Inn Showcase, a Move és a Shift partik szervezőinek fejéből pattant ki. Első alkalommal Beta, Forsek és Roland Handrick áll a lemezjátszók mögé. Péntek, 23:00, LÄRM (Budapest, VII. kerület, Akácfa utca 51., első emelet)

Igazi csajos bulit tartanak a Vörösmarty téri Ninóban. A Pasim Nincs (Itthon) nevű parti sok-sok Jennifer Lopez- és Madonna-számot, behűtött szívószálakat és friss pasikat ígér. Az este sokat sejtető jelmondata: "Csajok, a pasitokat pénteken küldjétek el otthonról!!! ;)" Péntek, 22:00, Nino (Budapest, V. kerület, Vörösmarty tér 1.)

Hideghullámok és mesekönyvek (szombat)

Különleges programmal készül az olvasás éjszakájára a Bookline áruház: a Reads & Beats első estjén írók és dj-k állnak össze, hogy közösen megfejtsék, milyen játék alakulhat ki az irodalom és az elektronikus zene között. Az írók Péterfy Gergely, Térey János, Ugron Zsolna, Simon Márton és Bartók Imre, a lemezlovászok pedig Yvein Monq, Bootsie, Iamyank, Vanis és Mango lesznek. Szombat, 20:30, Mazel Tov (Budapest, VII. kerület, Akácfa utca 47.)

Nagycikkünkben  csak az ausztrálok Mágenheim Julcsijaként hivatkoztunk az alacsony és bájos popdívára,  Kylie Minogue -ra, aki ezúttal a Kiss Me Once című idei albumával tér vissza Budapestre. Az énekesnő megküzdött a rákkal, hercegnős mesekönyvet adott ki, és a Brit Birodalom Érdemrendjét is kiérdemelte Erzsébet királynétól, szombat este pedig a Papp László Sportarénában ad látványos koncertet.  Szombat, 20:00, Papp László Budapest Sportaréna (Budapest, XIV. kerület, Stefánia út 2.)

Brit és osztrák gyökerekkel egyaránt rendelkezik a Bécsben alakult Ghost Actor trió. Alig egy éve léteznek, első nagylemezük rövid időn belül megjelenik majd, zenéjüket pedig érzelmes experimentális popként definiálják, erős ipari hatásokkal, valójában azonban a nyolcvanas évek minimalista hideghullámait idézik. Előtte és utána buli, hasonló hangulatban, a belépő pedig minimál – írják a szervezők. Szombat, 21:25, Müszi (Budapest, VIII. kerület, Blaha Lujza tér 1., harmadik emelet)

Késő délutántól a magyar pankráció legnagyobb fenegyerekeit nézhetjük meg akció közben. A Forradalom című műsor sztárvendége Bárdosi Sándor Európa-bajnok birkózó és szumóversenyző, valamint Horváth Éva modell és műsorvezetőnő lesz majd. A szervezők látványos összecsapásokat, izgalmas történeteket, színes karaktereket és még nevetést is ígérnek. Szombat, 17:00, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok (Budapest, XIV. kerület, Istvánmezei út 3-5.)

Október kézen fogva jár az Oktoberfesttel, illetve annak különböző mutációival, amelyek közül a Fucktoberfest tűnik az egyik legmókásabbnak. A keménynek ígérkező esten három tribute-zenekar – a Slipchaos, a Diamondeyes és a Grain – játszik majd Slipknot-, Deftones- és koRn-számokat. Szombat, 20:00, Corvintető (Budapest, VIII. kerület, Blaha Lujza tér 1.)

A punkkirálynő kirohanásai (vasárnap)

Öreg punkok alapították meg épp öt éve az OFF! nevű hardcore-szupergruppot, akik a Black Flag, a Circle Jerks, a Burning Brides, a Red Kross és a Rocket From The Crypt zenekarok tagjaiból verbuválódtak. Keith Morris és társai, koruk ellenére is fáradhatatlanul tolják a szupergyors és dühös kirohanásaikat, amire most végre a magyar hácésok is tombolhatnak egy jót. Előzenekaruk a szintén amerikai és nagyon energikus Cerebral Ballzy lesz. Vasárnap, 20:30, A38 (Budapest, XI. kerület, Petőfi híd, budai hídfő)

Szinte hihetetlen, de tényleg Magyarországra látogat Nina Hagen, a kelet-berlini énekesnő, aki még csak gyerek volt, amikor már színészként, balettosként és operaénekesként is bizonyított a közönség előtt. Később Hamburgba emigrált, ahonnan Londonba költözött, majd visszatért Nyugat-Berlinbe, ahol rövidesen a punk királynőjeként kezdték el emlegetni. Idén 59 éves, és még mindig aktív – ezúttal a Müpában lép majd fel. Vasárnap, 20:00, Művészetek Palotája (Budapest, IX. kerület, Komor Marcell utca 1.)