Nincs kompromisszum! Nincsen megalkuvás!

2014.10.23. 11:57
Szuperhősnőket, kakás pelenkákat és partizó kismamákat egyaránt tartogat a négynapos hosszúhétvége. Maratoni programajánlónkból az is kiderül, létezik-e kompromisszum és megalkuvás, valamint melyik a legboldogabb állat a világon.

Extázis értőknek (csütörtök)

Januárban már járt nálunk, és most újra visszatér az amerikai énekes-dalszerző, Saul Conrad, aki legújabb, A Tyrant And Lamb című albumát fogja bemutatni. Érdekes tény, hogy a zenész nagybátyja egy Németországból menekült zsidó, aki a második világháború alatt, tizenöt évesen olyan szépen zongorázott a brazil nagykövetnek Madridban, hogy ő és édesanyja megkapták a kiutazó vízumot, így megmenekülhettek az internálás elől. Csütörtök, 20:00, Hátsó kapu (Budapest, VII. kerület, Dohány utca 13.)

"Nincs kompromisszum! Nincsen megalkuvás!" – hirdeti Gáspár Kornél zenei projektje, az Új Látásmód Fúzió , akik október huszonharmadika alkalmából ünnepi hangversenyt tartanak majd. A koncerten közreműködik majd Mészáros Csaba is a Csermanek Lakótelepből, utánuk pedig az Ipari Szakadárok szállítják a bulit. Kizárólag értőknek!  Csütörtök, 21:00, Trafik Klub (Budapest, VIII. kerület, Mikszáth Kálmán tér 2.)

A Nyár utcai Beat on the Brat is ünnepel: a főleg angolszász zenékre berendezkedett klub ezúttal kizárólag magyar dalokat játszik majd. A szelektorok a magyar pop és rock legjavából, hat évtized terméséből válogatnak majd, Komár Lászlótól, a Fekete Vonaton át, egészen Fluor Tomiig. A buli előtt egy legendás magyar dokumentumfilmet, a beatkorszakot megörökítő Extázis 7-től 10-iget vetítik majd. Csütörtök, 21:00, Beat on the Brat (Budapest, VII. kerület, nyár utca 20.)

Boldog békának lenni jó (péntek)

Augusztus végén ünnepelte hatvanadik születésnapját Elvis Costello, aki már a hetvenes évek legeleje óta folyamatosan zenél, nyert már Grammy-díjat, bekerült a Rock and Roll Hall of Fame, a Rolling Stone magazin első három lemezét beválogatta minden idők 500 legjobb albuma közé, őt magát pedig a valaha élt száz legjobb előadó közé sorolta. Negyvenéves pályafutása alatt több mint harminc nagylemezt adott ki, most pedig Budapesten játszik majd. Péntek, 19:30, Művészetek Palotája (Budapest, IX. kerület, Komor Marcell utca 1.)

A hónap első felében jelentette meg legújabb anyagát Szőke Gáspár projektje, a Gazsi Rap Show. A M.U.R.Zs.I. című anyagon a festő és rapper olyanokról énekel, mint hogy jónak lenni sokkal jobb, mint rossznak, meg hogy boldogabb állat a békáknál alig van. A lemezbemutató bulin több meglepetésvendég is fellép majd, utána buli lesz dj-kkel. Péntek, 20:00, Gólya (Budapest, VIII. kerület, Bókay János utca 34.)

A hónap kihagyhatatlan buliját ígéri a Dansmusiq, akik a tavalyi, rendkívüli emlékezetesre siekerült budapesti bulija után ismét elhozzák a párizsi Gilb'R-t. A francia egy kultikus kiadó, a Versatile feje is egyben, és állítólag továbbra is kicsattan a kreatív energiáktól, úgyhogy megéri repetázni – aki pedig tavaly lemaradt, most mindent pótolhat majd! Péntek, 22:00, Toldi Klub (Budapest, V. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

Éljen Mozi, éljenek a csajok! (szombat)

Huszadik születésnapját ünnepli a New York-i Helmet zenekar egyik legfontosabb lemeze, a Betty, amit most újra megturnéztat Page Hamilton és zenekara. A csapat huszonötéves fennállása alatt szinte sosem ért el különösebb kereskedelmi sikereket, az alternatív metált főleg a kritikusok és az eltökélt rajongók zárták a szívükbe. Szombat, 19:00, Dürer Kert (Budapest, XIV. kerület, Ajtósi Dürer sor 19-21.)

"A legtöbb popsztárnak előbb meg kell halnia, hogy elérje az ikonikus státuszt, ő azonban már életében elérte azt" – írta az Independent az idén 55 éves Morrisseyről, a legendás Smith zenekar frontemberéről. Az énekes pénteken Bécsben zenél majd, Magyarország viszont még csak véletlenül sem fért fel a turné állomásai közé, ezért a bécsi buli másnapján a szűkebb pénztárcájú hazai rajongók bulival tisztelegnek Moz előtt. Szombat, 22:30, Beat on the Brat (Budapest, VII. kerület, nyár utca 20.)

Első születésnapját ünnepli a WoW, vagyis a beszédes nevű Women on Women partisorozat. A buli beöltözős, a szervezők buzdítására szexi szuperhősnőként – például Macskanőként vagy Wonder Womanként – érdemes érkezni. A házigazdák a belépőkből befolyt összegből rászoruló gyerekeknek állítanak össze ajándékcsomagokat. Szombat, 23:00, Toldi Klub (Budapest, V. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

Partizó kismamák (vasárnap)

"Milyen terhesen szexelni? Hogyan néznek a kocsmában egy partizó kismamára? Létezik-e szabadság és önkifejezés a kakás pelenkák közt?" – többek között ezeket a kérdéseket boncolgatja Rémi Bezançon A legszebb dolog című filmje, amit a Kolorban vetítenek majd, franciául, magyar felirattal. Vasárnap, 19:00, Kolor (BudMilyenapest, VII. kerület, Király utca 13.)

Minden évben dob valami újat a Rotten Roots zenekar, akik a legutóbbi Haunt You című anyag után vasárnap élőben is bemutatják legfrissebb megjelenésüket. Az új EP a Calculator címet  viseli, a közönséget a Leftovers melegíti majd be. Vasárnap, 20:00, RoHAM Bar (Budapest, VII. kerület, Dohány utca 22.)