Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Na most képzeld el, hogy nincs hol laknod!

2014.12.04. 10:44

16 évesen nem gondoltam volna, hogy mára nem lesz hol laknom.

és

Mindenkinek joga van a magánélethez, nem?

és

Megvédjük a családokat?

és ezekhez hasonló szlogenekkel és feliratokkal ellátott plakátok lepték el Budapest belvárosát, egészen pontosan a Rákóczi út nagy részét. A hatalmas poszterek a hajléktalanságra, a szegénységre és a lakhatási problémákra hívják fel a figyelmet és a Krétakör Szabadiskola középiskolás diákjainak munkái, ők voltak a tervezői és a kivitelezői is. A kampány koronájaként egy 12 méter széles óriásplakát került a Rákóczi téri metróállomás épületére.

A Krétakör még 2013-ban indította a Szabadiskolát, a saját szavaik szerint „közéleti aktivizáló programot”, aminek a célja az, hogy a középiskolások számára érdekessé tegye a közéleti és társadalmi kérdéseket. A Szabadiskola arra ösztönzi a diákokat, hogy ismerjék meg a saját és környező közösségeiket, alakítsanak ki álláspontot, és találjanak kreatív formát a véleményük kifejtéséhez.

A Szabadiskola második évfolyama a Goethe Intézettel együttműködve berlini és miskolci diákokkal együttműködve az otthon fogalmához kötődő problémákat vizsgálták, ennek a lezárása lesz a december 6-i Fiatalok. Társadalom. Részvétel. című ingyenes, regisztrációhoz kötött konferencia, ahol a diákok bemutatják a kutatásuk eredményeit.

Ez nem az első alkalom, hogy a Krétakör egyik napról a másikra birtokba veszi a belváros falfelületeit, tavaly a Korrupció című előadását promózta a társulat hatalmas, grimaszoló Koós Jánosokkal. Gulyás Márton a Krétakörtől elmondta az Indexnek, hogy ez is egy gerillakampány, de vállalják a felelősséget érte.