Közösségi izzadás és egymáshoz dörgölőzés

2015.01.23. 16:14
Csípje ki magát ezen a hétvégén is! Megéri, hiszen szuperszexi modellek, kíméletlen csordavokálok, tévelygő nők és botladozó férfiak pörgetik fel a hét utolsó napjait. Az Index programajánlója most is megmondja a tutit.

Izzadni és dörgölőzni (péntek)

Egy estére összeér a Nightdrive bulisorozat és az Urbanplayer urbánus életmódmagazin, akik ezúttal a chicagói house-ra fókuszálnak. "Ami a nyolcvanas években Detroitnak volt a technó, az Chicagónak a house" – írják a szervezők, akik a hedonista hőskort szeretnék megidézni. Savas-közösségi izzadást és félmeztelenül egymáshoz dörgölődést is ígérnek. Péntek, 23:00, Toldi Klub (Budapest, V. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.) 

Elindult dalversenyünk, A Szám 2015-ös verziója, azonban ez korántsem jelenti azt, hogy a versenyzők számára megállt volna az élet. Az indulók egyike, a Biebers, akik a Rhythm of Joy című dalukkal indultak, az A38 hajón lép fel. Előttük zenél még a Bermuda, a Stamusic és a Csodagyerek is, akikről korábban már írtunk, és kedveltük is őket. A koncerthez készült videóban pedig egy mellbimbó is feltűnik – ne örüljön/hőzöngjön, egy férfié! Péntek, 20:00, A38 Hajó (Budapest, XI. kerület, Petőfi híd, budai hídfő)

Nemcsak a Biebers koncertezik péntek este a Szám versenyzői közül, hanem a Somersault Boy is, akik a Sick of Myself című dalukkal szálltak versenybe – a számhoz ráadásul hamarosan klip is készül majd. Sallai László sickpop-projektje idei első koncertjét adja majd, fellép még mellettük a régi motoros Fuseism és a nagyon friss Camp Koala is. Péntek, 21:00, KVLT BP (Budapest, III. kerület, Fényes Adolf utca 28.)

"Elgondolkodtatok már azon hány jobbnál jobb zeneszámot adnak elő az ötödik kontinens lakói?" – teszi fel a kérdést a Beat on the Brat, ami egy egész estét szentel az ausztrál popzenének. Csak hogy néhány nevet említsünk: Nick Cave, Cut Copy, Tame Impala, Jagwar Ma, Architecture in Helsinki, Wolfmother és persze az ausztrálok Mágenheim Julcsija, Kylie Minogue. A lemezlovasok azt üzenik: Új-Zéland is játszik! Péntek, 22:00, Beat on the Brat (Budapest, VII. kerület, Nyár utca 20.)

Délizászlós kispárnák (szombat)

Több mint tíz év zenélés után 2013 februárjában lépett fel először Magyarországon a dán indie zászlóshajója, a Raveonettes. A remek koncert után a zenekar visszatér a Hajóra, hogy torzított artpopjával ismét elvarázsolja a közönséget. Ezúttal a legutóbbi, remekül sikerült Pe'ahi című lemezüket mutatják be a magyar közönségnek. Előttük a berlini DYN zenél majd. Szombat, 20:00, A38 Hajó (Budapest, XI. kerület, Petőfi híd, budai hídfő)

Az amerikai Ultra Naté a tavalyi telt házas bulija után visszatér hazánkba, hogy a nemrég megnyílt Teslában csináljon nagy partit. Hogy a legtöbbet kapjuk, a koncert után a fekete énekesnő kétórás dj-szettet is ad majd. " A klub menő, Ultra a színpadon, a hang Void, az italod hideg, mindenki gyönyörű, a modellek szuperszexik" – üzenik a helyiek. Szombat, 23:00, Tesla (Budapest, VII. kerület, Kazinczy utca 21/C.)

A szám versenyzői közül a Puma Danger is játszik a hétvégén, ők a tavaly megjelent EP-jük legmelankolikusabb dalával, a Sonic Blue című szerelmes számmal neveztek a versenyre. A Keretblog tehetségkutatóját már megnyerték, és nyilvánvalóan A Számot is meg szeretnék. Fellép velük a Pills és a Run Over Dogs is. Szombat, 20:00, RoHAM Bar (Budapest, VII. kerület, Dohány utca 22.)

A részeg Derrick lehellete címmel adta ki második lemezét a Voodoo Allen zenekar, amit most a GMK-ban is bemutatnak majd. Az anyagon  régi és új számok, rég várt feldolgozások és egy Délizászlós Kispárnák szerzemény is felhangzik, mindez gyerekkórussal, szaxofonhanggal és kíméletlen csordavokálokkal – írja az együttes. utánuk a  Gutting Revue buliztat majd némi swinggel. Szombat, 21:00, GMK (Budapest, VII. kerület, Király utca 13.)

Elbénázott választások (vasárnap)

Jennifer Aniston, Scarlett Johansson, Ben Affleck és Drew Barrymore egy romantikus vígjátékban? Igen, ez 2009 legtanulságosabb limonádéja, a Nem kellesz eléggé. "A nők tévelyegnek, a férfiak botladoznak, mert az élet nem más, mint a be nem teljesedő kapcsolatok, a félbehagyott, elbénázott, észre sem vett lehetőségek sora" – fogalmaz az ajánló. Vasárnap este a Kolorban vetítik majd. Vasárnap, 19:00, Kolor (Budapest, VII. kerület, Kiráyl utca 13.)

Vasárnap előrehozott választásokat tartanak Görögországban, ahol most a SYRIZA baloldali pártnak jelentős esélye van a győzelemre. Ha izgatják az események, a Gólyában a helye, ahol a fejleményeket valamelyik nyugati médiumon keresztül lehet majd követni. Az esemény jelentőségéről, illetve kontextusáról Gerőcs Tamás és Pogátsa Zoltán közgazdászok beszélgetnek majd, Bezsenyi Tamás pedig moderál. Közben Firenzében is hasonló fejlemények folynak: "lehet átköszöngetni!" – üzenik a szervezők. Vasárnap, 18:00, Gólya (Budapest, VIII. kerület, Bókay János utca 34.)