Gyöngyi
4 °C
13 °C

Nem lehet akciófilmet forgatni Párizs utcáin

2015.02.05. 15:32

A párizsi terrortámadások után úgy döntöttek a hatóságok, hogy átmenetileg megtiltják az akciófilmek forgatásán a francia főváros utcáin, mivel a feszült helyzet végzetes félreértésekre adhat okot, írja az MTI. A rendőrökkel, katonasággal vagy biztonsági szolgálattal biztosított külső helyszíni forgatásokat engedélyezését átmenetileg megszüntették.

Az a probléma az ilyen akciójelenetekkel, hogy a rendőrnek öltözött színészek terroristák célpontjaivá válhatnak, a színészek játéka az utcai járókelőket is összezavarhatja ebben a rendkívül érzékeny időszakban

- nyilatkozta a külső forgatásokat engedélyező rendőrségi illetékes. 

Azt egyelőre nem tudni, hogy tiltás mennyi ideig tart, de a zsinagógáknál, médiaközpontoknál, nagyobb bevásárlóhelyeken és Párizs különböző pontjain most is fegyveres rendőrök és katonák állnak.

A döntés miatt számos produkciót le kellett állítani, ráadásul jövő héten itt rendezik a Film Set Fair filmes fesztivált, amelynek pont az a célja, hogy a városba vonzzon minél több forgatást. Csak tavaly 1100 filmalkotás kapott forgatási engedélyt Párizsban.