Árpád
-5 °C
8 °C
Index - In English In English Eng

Az előtérben Dixi, a háttérben a Sashegy

2015.04.01. 16:00
Előzmény (1)

Csütörtökön zár a Halas István Élő hal című kiállítása a Liget galériában, ennek örömére lesz koncert is, fellép Ujj Zsuzsi és Spenót is. A kiállításon embereket ábrázoló képeket lehet látni, lesz rajtuk Halász Péter, Dixi, Mónus Klári, Ujj Zsuzsi és Juszuf.  

"A most bemutatandó anyag két kurátor, John P. Jacob és Várnagy Tibor szigorú válogatása Halas emberábrázoló képeiből, portréiból a múlt század hetvenes éveitől egészen napjainkig. A válogatás hangsúlya szemben a sokszor publikált nagyfilmes, középre komponált, beállított műtermi képekkel a személyesebb, spontánabb, fekvő formátumú, elbeszélő jellegű, analóg és digitális felvételekre helyeződött. Neves és kevésbé ismert barátok, szerelmek, cimborák, jobbára saját, mesélő környezetükben. Mint minden igazi portré ezek is rejtett önarcképek. Önéletrajzi jegyzetek, személyiség és korrajz a XX. és XXI. Század fordulóján, sok-sok kultúrtörténeti, képző és fotóművészeti utalással, idézettel." - áll a kiállítás ajánlójában. A kiállítás március 7-én nyílt meg, akkor Pfisztner Gábor nyitotta meg, de Halas maga is kommentálta néhány képet ezen a videón: 

Halas István a hetvenes évek eleje óta foglalkozik képző- és fotóművészettel, régóta dolgozik a Liget Galéria munkatársaként. A kiállítás képeiből válogattunk, a fotókért kattintson!