Csak találgatások vannak Katona János haláláról

2015.04.02. 08:29
Katona János
Katona János
Fotó: József Attila Színház

Kedden este halt meg Katona János, a József Attila Színház színésze, akinek halálával kapcsolatban egyelőre csak találgatások vannak. A Blikk szerint szívbeteg volt a színész, és ez okozhatta a halálát. A Bors szerint azonban gyanús, hogy közigazgatási eljárás keretében vizsgálják az ügyet, amit csak baleset vagy öngyilkosság esetén szoktak.

A Borsnak nyilatkozott a színész felesége, aki szerint baleset történt, a Bors azonban úgy tudja, rengeteg üres altatós dobozt találtak a helyszínen, ami alapján esetleg arra lehet következtetni, hogy Katona János nagy adag altatót vehetett be.

A József Attila Színházban nem kívántak nyilatkozni a színész halálával kapcsolatban. Az előadás előtt alig egy órával tudták meg, hogy Katona János meghalt, mégsem mondták le az előadást, hanem Nemcsák Károly behívta Botár Endrét, ő játszotta végig a darabot. A Blikk úgy tudja, Katona Jánosnak a színház vezetésével is konfliktusa volt, most zajlanak ugyanis a szerződtetések. 

Katona János a  főiskola után a Pécsi Nemzeti Színházba került, játszott Szolnokon, a Várszínházban, majd a Nemzetiben is. A József Attila Színház társulatának 1992 óta volt folyamatosan tagja. Egyik emlékezetes alakítása az Őrült nők ketrecében volt, aktuális szerepei mellett önálló József Attila-estje is volt. A nagyközönség több filmben is láthatta, legtöbben valószínűleg a Markos–Nádas–Boncz-féle kabaréjelenetekből ismerhetik.

Katona János 66 éves volt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport