Azért a kvíz az úr

2015.04.11. 08:08
Habár fölűl a gálya, s alúl a.... hogy is van? És ki írta? Pedig nem volt olyan rég, hogy iskolai szöveggyűjteményben olvashatta. Tesztelje, mennyire ismeri azokat a verseket, amiket illene ismerni! Becsapós kérdések, időre.

Április 11., József Attila születésnapja 1964 óta a magyar költészet napja. Ehhez mi is csatlakozunk minden évben, kortárs költők is többször megszállták már a híreket, és mára is kitaláltunk egy-két apróságot.

Például ezt a kvízt, amiben hat évszázad magyar versei közül található húsz – többségükben olyanok, amelyekkel találkozhatott közép- vagy akár általános iskolai irodalomórán. Illik legalább a kérdések felét eltalálni – mondanánk, de nem mondjuk, mert a kvíz egy része becsapós, cserébe időre megy. Szóval ne szontyolodjon el, ha nagyon csúfosan szerepel – ahogy a költő mondta, a cél halál, az élet küzdelem, s az ember célja e küzdés maga.

Minden kérdés megválaszolására 20 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »