Jobbik: Rondák a Ligetbe tervezett épületek, legyen népszavazás

2015.05.07. 12:32

Szerdán a Jobbik helyi népszavazást kezdeményezett a Liget-projekt ügyében. „Ha a Normafa-ügyben lehet referendumot tartani, akkor a zuglóiaknak is meg kell adni annak a lehetőségét, hogy döntsenek a kormány által a Városligetbe tervezett Múzeumi Negyed megépítéséről” – áll a párt közleményében.

A Jobbik által megfogalmazott és a tegnapi napon benyújtott népszavazási kérdés így hangzik: „Egyetért-e Ön azzal, hogy az új nemzeti közgyűjteményi együttes (Múzeumi Negyed) a Városliget területén megvalósuljon?"

A zuglói képviselő-testület is támogatja a Jobbikot, így lehet, hogy valóban lesz népszavazás a Városligetbe tervezett 150 milliárd forintos beruházásról, bár furcsa, hogy csak most kezdeményezték. Ügydöntő népszavazás azonban nem lehet, maximum a véleményüket nyilváníthatják ki a helyi lakosok. A Liget projekt egyre több sebből vérzik egyébként, nagyon úgy tűnik, hogy nem lesz rá pénz.

"Hangsúlyozzuk: bár a tervezett beruházás felesleges, káros, sokba kerül, és az oda tervezett épületek egész egyszerűen rondák, a zöldterületek rendbetételét messzemenőkig támogatjuk" - írta a Jobbik.