Totálszuper hétvége közeledik

2015.05.08. 18:41
A sok napsütés és felhő mellett rengeteg bulit ígérnek a hét utolsó napjai. Az Index ezúttal is összeszedte, melyik nap, hová érdemes benéznie. Programajánlónkat olvassák.

Bombajó Burzum (péntek)

A 32 éves Nils Frahmot lenyűgöző zongorajátéka tette világszerte ismertté, így olyan nevekkel dolgozhatott már együtt, mint Ólafur Arnalds vagy F.S. Blumm. "Jelleme, varázslatosan virtuóz játéka szüntelenül nyűgözi le a szakmát és a közönséget egyaránt" – olvashatjuk a berlini zenészről ezúttal az Akváriumban hallgathatjuk meg. Péntek, 19:30, Akvárium (Budapest, V. kerület, Erzsébet tér)

Közel tucatnyi hangos külföldi zenekart hoz Budapestre a Bringin' It Back fesztivál tavaszi kiadása, amelyen olyan bandák játszanak, mint a Comeback Kid, a Bane, a Polar, a Satelles, a My Iron Lung vagy a World Eater. A buli két helyszínen, a Blue Hell és a KVLT koncerttermeiben zajlik majd. Péntek, 19:00, Blue Hell (Budapest, III. kerület, Fényes Adolf utca 28.)

Gyilkos riffeket és pazar kiállásokat ígér a Sad and True nevű buli, amelyik a kilencvenes évek legnagyobb rock, metál, grunge és punk számaira fókuszál. A Tankcsapdától a Leukémiáig, a Faith No More-tól a  Burzumig. Péntek, 22:00, Szombat, 15:00, Beat on the Brat (Budapest, VII. kerület, Nyár utca 20.)

Bombajó filmes buli lesz a Toldiban, ahol a frissen végzettek diplofilmjeit vetítik majd. A mozizás után pedig afterparti lesz, amin a stábtagok pörgetik a lemezeket. A szervezők nyárköszöntő hangulatot jósolnak. Péntek, 20:30, Toldi Klub (Budapest, V. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

Totálszuper (szombat)

Szabó Benedeket új lemeze, a Legszebb éveink kapcsán már kikiáltottuk az új Cseh Tamásnak, az énekes-dalszerző pedig most remek helyszínen, az A38 Hajó tetőteraszán mutatja be új, a kritikák által is kedvezően fogadott anyagát. A zenész nemrég nagyon meghatót posztolt az érettségizésről, és talán lesz még egy-két jó sztorija a koncert során is. Előzenekar a Hó Márton és a Jégkorszak. Szombat, 19:30, A38 Hajó (Budapest, XI. kerület, Petőfi híd, budai hídfő)

Totál élő élmény-, illetve szuperkoncertet tart a Belga, akik nemrég ráadásul Wahorn Andrásnál is jártak Mezőszemerén, amiről mókás videó is készült. Ebben a művész feltűnően sokat beszél a szarásról, meg a pottyantósvécé használatáról. Szombat, 19:00, Budapest Park (Budapest, IX. kerület, Soroksári út 60.) 

Ganxsta Zolee tavaly év végén arról mesélt nekünk, hogy gengszterrepből nem lehet megélni Magyarországon. A mostani koncertje során Döglégy és Big Daddy újjászervezett zenekarral áll színpadra és ünnepli feldolgozáslemezét. Velük lesz a színpadon Kiss Tibi és Varga Livius a Quimby zenekarból, Felcser Máté és Wolfie a Punnany Massifból, Soerii és Poolek, valamint az Index dalversenyén is induló Szekeres András a Junkiesből. Szombat, 20:00, Akvárium (Budapest, V. kerület, Erzsébet tér)

Újabb egész napos programot szervez a Küss Mich, már kora délutántól zajlanak a programok a Nyár utcai parkolóház falai között. Egy napra ide települ a bécsi Transformer lemezbolt, különböző magyar kiadók és DIY-műhelyek kínálják portékáikat, bécsi és prágai előadók koncerteznek, majd buli is lesz hajnalig. Szombat, 15:00, Beat on the Brat (Budapest, VII. kerület, Nyár utca 20.)

Magyar hangja Magyarország (vasárnap)

Ismét színes programot ígér a képregényrajongók éves bulija, a tizenegyedik alkalommal megrendezett Budapesti Nemzetközi Képregény Fesztivál. A vásár mellett lesznek díjátadások és beszélgetések is hazai és külföldi vendégekkel. A kedvencünk például a "Magyar hangja Csőre Gábor" nevű tarsalgás az ismert szinkronszínésszel, valamint a "Szuperhősök testközelben" című színdarab Korcsmáros András társulatának előadásában. Vasárnap, 10:00 – 18:00, Dürer Kert (Budapest, XIV. kerület, Ajtósi Dürer sor 19-21.) 

"Sajnos ez egy eredmény, ami itt van. Egy negatív eredmény" – mondta Bukta Imre képzőművész, Nagy Dénes Másik Magyarország című filmje kapcsán, szülőfalujáról, a Heves megyei Mezőszemerérőről. A készítők nem titkoltan budapesti lakosokként csodálkoztak rá a hanyatló vidékre, a sáros utcákra, a romos épületekre, a láncra vert kutyákra, és a portrészerűen bemutatott valós szereplőkre. A filmet egy időben az Indexen is meg lehetett nézni, ám ezúttal a Gólyába kell mennie, ha látni szeretné. Vasárnap, 18:00, Gólya (Budapest, VIII. kerület, Bókay János 34.)