Vádemelést kért a rendőrség Oszter Sándor ellen

2015.05.14. 08:45

Oszter Sándor még 15 hónappal ezelőtt okozott károkat egy pláza mélygarázsában, ahol megrongálta a bejárót, és a falnak is többször nekiment a kocsijával. A színész közel egymillió forintos kárt okozott. A Blikk értesülései szerint a rendőrség egy év három hónap után lezárta a nyomozást, amely ittas gépjárművezetés vétsége miatt indult. Oszter jogosítványát még az eset után elvették, és azóta sem kapta vissza. A nyomozás elég hosszúra nyúlt, bár dr. Balogh Gábor, a színész ügyvédje szerint már régen meg kellett volna szüntetni. A Blikknek Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya megerősítette: az ügyet és annak nyomozati aktáit vádemelési javaslattal továbbküldték az illetékes ügyészségnek.

A Blikk szerint szerint 2,17 ezreléknyi alkoholt találtak a színész vérében, ami 8-10 felesnyi töménynek felel meg. Oszter azzal védekezett, hogy csak azt követően fogyasztott alkoholt, hogy leállította a gépjárművét, és felment az üzletházba. Oszter a kiérkező hatóságok kérésére nem fújta meg a szondát, ezért bevitték a Gyorskocsi utcai rendőrkapitányságra, ahol kikérdezték a történtekről. A szondát itt sem akarta megfújni.

A MOM Bevásárlóközpont kárát a Kossuth-díjas színész azóta sem térítette meg teljes mértékben.

Oszter balesete azért is kapott nagy nyilvánosságot, mivel a nyomozás során a rendőrök elvették az ügyet kiszivárogtató Blikk újságírójának telefonját, amikor nem akarta felfedni az üggyel kapcsolatos informátorát. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport