Izmos hétvége várható, nem gyengéknek való!

2015.05.29. 16:05
A Wellhelllo koncertjére ugyan már minden jegy elkelt, kár lenne azon búslakodni, hogy nem jutottunk be, hiszen rengeteg további opció közül választhatunk. A jó hangulatról többek közt egy pucér, herebilincses punkénekes, egy transznemű eurovíziós díva és maga a Napisten gondoskodik. Az Index programajánlóját olvassák. Gyengéknek tényleg nem való!

Lubickolni jó (péntek)

Ha mindig is arra vágyott, hogy egy meztelenre vetkőzött, hülye fejdíszeket viselő, bilinccsel összefogott heréjű punkénekest lásson hőbörögni a színpadon, akkor van egy jó hírünk: a New York-i Dawn of Humans a városban játszik. A last.fm azt írja róluk: gyengéknek nem való! Előttük a magyar Diskobra és Youth Sucks spanolja fel a közönséget. Péntek, 20:00, Müszi (Budapest, VIII. kerület, Blaha Lujza tér 1., harmadik emelet)

A Fülöp-szigeteken született végül azonban Los Angelesben telepedett le a furanevű Mndsgn – akinek a nevét egyébként májndizájnnak kell helyesen ejteni –, aki a szervezők szerint a Stonesthrow kiadó "instrumental-soul-hip-hop beat zsonglőre". Péntek éjjel a Toldiban élőzik majd. Péntek, 23:00, Toldi Klub (Budapest, V. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

Molnár Andrást nemcsak a Stanley Maneuver nevű projektje kapcsán, hanem a Bounce-ból és a Tesla.waw-ról egyaránt ismerhetjük. Mivel mindig is vonzották a maratoni dj-szettek, ezúttal egy egész éjszakán keresztül (pontosabban hat órán át) kalandozik majd a különféle zenék közt. "Így sokkal könnyebben kialakítható egy közvetlen kapcsolat az emberek és a zene között, mélyebbre lehet menni. Könnyebb megtalálni a közös nevezőt és építeni rá, mert nem vész el az energia és ebben jó lubickolni" – mesélt a buliról az Urbanplayernek. Péntek, 22:00, Vittula (Budapest, VII. kerület, Kertész utca 4.)

Nap, díva, ambient (szombat)

Újra a Napot, a napozást és a nappali bulizást ünnepli a CityMatiné, ahol ezúttal Dj Sobek, Captain Knuckles és a Monolit duó felel majd a hangulatért. A buli délelőtt tízkor startol, és este tízig tart, amíg a Nap végleg el nem tűnik a környék fái és dombjai mögött. Ja, és a nagy érdeklődésre való tekintettel a helyszín is tágasabb lett! Szombat, 10:00 – 22:00, Napozó (Budapest, XII. kerület, Konkoly-Thege Miklós utca 21.)

Ugye emlékeznek még az 1998-as Eurovíziós Dalfesztivál transznemű énekesőjére, aki a Diva című slágert énekelte. Az izraeli Dana International azóta igazi ikon – sőt, melegjogi aktivista – lett, aki most Budapesten lép majd fel, és csinál majd minden bizonnyal hatalmas bulit. Szombat, 20:00, PRLMNT (Budapest, VI. kerület, Teréz körút 62.)

Tavaly adta ki ötödik lemezét Max Lewis és Mirza Ramic duója, az Arms and Sleepers. Csak kilenc éve alakultak Bostonban, mégis számos ambienttel és trip-hoppal fűszerezett anyaguk jelent már meg ˜– a nagylemezeiken túl is. Előttük az Index által is kedvelt Iamyank és Vanis zenél majd. Szombat, 21:00, KVLT BP (Budapest, III. kerület, Fényes Adolf utca 28.)

Friss indie-bulisorozat tartja második estjét a Beat on the Bratben: az aktualitásokra specializálódott YoungBlood a legfrissebb megjelenések közül fog majd csemegézni, úgyhogy aki képben szeretne lenni, az itt bulizik majd. Szombat, 22:30, Beat on the Brat (Budapest, VII. kerület, Nyár utca 20.)

Kedves gyerekek (vasárnap)

A Kinema filmklubja ezúttal egy dán tragikomédiát vetít majd, amely négy, a saját keresztjét cipelő emberről szól – van köztük friss özvegy és magát prostituáló fiú is. Mikkel Munch-Fals filmjét, a Kedves szomszédot eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik majd. Vasárnap, 19:00, Kolor (Budapest, VII. kerület, Király utca 13.)

És ne feledje, vasárnap gyereknap is van, úgyhogy vigye el a piciket mondjuk a Vasúttörténeti Parkba, a Városligetbe vagy a Millenárisra!