Meghalt a Playmobil feltalálója

2015.06.11. 15:40

80 éves korában meghalt a német Horst Brandstätter, a Playmobill feltalálója és tulajdonosa. Sőt a hulahopp karikát is ő ismertette meg az európai lakossággal. Halálát saját cége a Brandstätter Group jelentette be.

Brandstätter nem csak a Playmobilt, hanem egy saját üzleti modellt is feltalált, ami több ezer kisebb, német családi vállalkozásból épül fel. Élete végére milliárdos lett, de a fia szerint mindig odafigyelt arra, hogy mire és mennyit költ, mivel élénken élt benne háborús gyerekkora. Ez azonban nem gátolta meg abban, hogy minden telet golfozással töltsön Floridában.

Az 1950-es években jött rá, hogy az eddigi fém alapanyag helyett inkább műanyagra vált. Saját elmondás szerint a miniatűr Playmobil figurák ötletét a gyerekrajzokból merítette, amiket az óvodák falán látott. Az első három játék, az indián, a lovag és az építkezésen dolgozó munkás figuráját 1974-ben dobta piacra, de a kerek arcú, mozgatható kezű figurák először nem arattak nagy sikert. Pár év múlva azonban mégis felfedezték a gyerekek a Playmobilt, és még a ma is rengeteg darabot adnak el a figurákból minden évben. A gyártó cég szerint összesen 2,8 milliárd darab Playmobil baba mozog a világban.

Brandstätter sokat járt Amerikába ötleteket meríteni, egy 1958-as útjáról hozta el Berlinbe a hulahopp karikát, és ő vezette be a sporteszközt az európai piacra.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport