Béla
12 °C
27 °C

A pedofil brit zenész számot írt az áldozatainak a börtönből

2015.06.15. 12:01

Pontosabban dalszöveget: Rolf Harrist, az ausztráliai születésű brit tévés műsorvezetőt és zenészt szemérem elleni erőszakért öt év és kilenc hónap börtönre ítélték még 2014 nyarán. Most dalt írt áldozataihoz, akiket hazug, mocskos férgeknek tart – derül ki a szövegből. Annyit elárult: country rockos dallamot tervez írni hozzá, amikor kiszabadul.

Mássz elő a kő alól negyven év után,
Angliában minden féreg nagy pénzhez jut ám,
a celebeket bemártani jó üzlet, kivált,
ha a tetves vádló pedofilt kiált

– szól nagyjából az első versszak, melyet Harris a börtönből egy barátjának küldött el egy levélben, mégis kiszivárgott, az AFP a Mail on Sunday nyomán idézte az alkotást. A folytatásban többek közt büdös ribancnak hívja áldozatait, akik tucatjával csúsznak-másznak elő, hogy kiforgassák a vagyonából.

Harris meg is szeretné zenésíteni művét, és kiadná, miután kiszabadul a börtönből. Nemsokára kérheti feltételes szabadlábra bocsátását, de az áldozatok ügyvédje szerint ez a dalszöveg önmagában elég kéne legyen, hogy elutasítják a kérelmét.

A most 85 éves Harris a tárgyaláson nem mutatott megbánást a bíróság előtt. Ez azért furcsa, mert az ítélet szerint húsz éven keresztül négy 8–19 éves korú gyermek és fiatal lány ellen követett el szexuális visszaélést, köztük volt lánya legjobb barátnője. A bíróság 12 esetben mondta ki bűnösnek. Az ítéletet hozzátartozói láthatóan megkönnyebbüléssel vették tudomásul, a tévés ugyanis akár tíz évet is kaphatott volna. Az ausztráliai születésű Harris évtizedeken át a brit közszolgálati tévé legnépszerűbb arcai közé tartozott. A hetvenes években gyermekek milliói nézték a Rolf Harris Show-t, a műsorvezetőt a királynő is kitüntette.

„Teljesen felháborít az iromány. Semmilyen megbánást nem tanúsított, az áldozatait minősíthetetlen stílusban emmlíti meg, hihetetlen ez az arrogancia″ – nyilatkozta a lapnak a dalszövegről Harris egy korábbi áldozata.

Pedofil vagy, ezt írt bele egy számba és ezt énekeld.

– mondta egy másik áldozat.

A brit közvéleményt megrázó pedofilbotrányok első és egyik legbrutálisabb fejezetéről, Rolf Harris jó barátja, a szintén pedofil Jimmy Savile lebukásáról itt írtunk bővebben. Harris is a Tiszafa-műveletben akadt horogra, ami azután kezdte széles körben kivizsgálni egykori tévésztárok ügyeit, hogy több mára középkorú nő is egybehangzóan azt állította, hogy Savile szexuálisan zaklatta őket.