Új igazgatót kapott a Miskolci Nemzeti Színház

2015.06.18. 09:36

Béres Attila lett a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója. Az új vezetőt a miskolci közgyűlés csütörtöki, rendes ülésén egyhangúlag választotta meg, 28 igen szavazattal.

A Miskolci Nemzeti Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói pályázatát - a jogszabályok szerint - korábban szakmai bizottság értékelte – közölte az MTI-vel csütörtökön Koczák Szilvia, a miskolci polgármesteri hivatal szóvivője. A posztra eredetileg ketten pályáztak, Béres Attila és Dózsa László. Dózsa László június 2-án visszalépett.

A Miskolci Nemzeti Színház élére azért kellett új igazgatót választani, mert a város közgyűlése március 18-án azonnali hatállyal felmentette tisztségéből a korábbi vezetőt, Kiss Csabát. Kiss Csaba akkor azt nyilatkozta, értetlenül áll a döntés előtt, mivel a színház kitűnő eredményeket produkál, az ország egyik legjobban működő intézménye. A polgármesterrel folytatott megbeszélésen is hangsúlyozta: 134 ezer jegyet adnak el évente, 600 előadásuk van egy évadban, és a gyerekprogramoktól kezdve a háttérbeszélgetéseken és nagyszínházi produkciókon át minden területen teltházzal működnek. A dolog érdekessége, hogy Kiss elődjét, Halasi Imrét is Kriza Ákos menesztette annak idején. A Miskolci Színház egyébként a legnézettebb vidéki színház.