Fenyítős házmester és a gigacápa

2015.06.26. 19:08
A hétvégén a Budapest Essentials uralja a fővárosi éjszakát. A fesztivál beveszi Budapestet, úgyhogy tarka lesz a következő három éjszaka. Hallgathatunk fekete rockot és ásványvizes palackokat, mozizhatunk medencéből, bulizhatunk a Várkert Bazárban, illetve megismerhetjük Tribál professzort is. Az Index programajánlóját olvassák.

2015 > bármi (péntek)

La Roux koncertje ugyan elmaradt, így a Budapest Essentials egyik legjobb fellépője a Sly & The Family Stone hagyományait követő, fekete rockban és pszichedelikus soulban utazó Monophonics lesz. Állítólag élőben egészen zseniálisak, úgyhogy az A38 hajós fellépésük egyenesen kihagyhatatlannak ígérkezik. Előzenekar a SoulClap. Péntek, 20:00, A38 Hajó (Budapest, XI. kerület, Petőfi híd, budai hídfő)

Ha esetleg az élőzene helyett inkább valami elektronikusra vágynánk, a Budapest Essentials akkor sem hagy magunkra: az Akváriumban a brit Derwin Schlecker, ismertebb nevén Gold Panda játszik majd. Előtte az Index által is nagyon kedvelt Iamyank élőzik majd. Péntek, 22:00, Akvárium, Kis Hall (Budapest, V. kerület, Erzsébet tér)

Az új zenékre fanyalgókat szeretné meggyőzni a Beat on the Brat, ahol a lemezlovasok 2015 eddigi legjobb számai közül szelektálnak. "A trendszetter blogokon és a hivatalos top40-es listákon túl bőven van élet" – írják a szervezők a félévzáró buliról. A szelektorok között ráadásul álnéven ugyan, de ott van korunk Cseh Tamása, azaz Szabó Benedek is. Péntek, 22:30, Beat on the Brat (Budapest, VII. kerület, Nyár uca 20.)

A Soundhead.hu 2009-ben és 2012-ben is az év legjobb fesztiváljának választotta a győri DUMDUM-ot, amely egyébként Nyugat-Magyarország legjelentősebb elektronikus zenei rendezvénye is egyben. A fesztivált szervező Sikztah szerint az idei DUMDUM az utóbbi idők legundergroundabb DUMDUM-ja lesz, hiszen kizárólag techno-előadókat hívott meg a győri Mundóba. Fellép például Sasha Carassi, Industrialyzer, Deborah De Luca, Brian Sanhaji, és még persze sokan mások. Péntek, 22:00, Mundo (Győr, 1-es és a 85–ös út kereszteződésénél)

Napozó részegség (szombat)

Szombatra is jut nappali buli, hiszen a CityMatiné ismét beveszi a Napozót. Ismét lesz focipálya, sok fürdőruha, jól bevált nevek (mint Tribál Professzor, Fenyítős Házmester, illetve a Technofenegyerekek), sőt, ezúttal még egy brit zenefelelőst is hoznak a szervezők. Az ő neve Cassy, és járt már Magyarországon. Valószínűleg fog is még. Szombat, 10:00 – 22:00, Napozó (Budapest, XII. kerület, Konkoly-Thege Miklós utca 21.)

Eskmo fellépését nagyon várjuk, ezt már korábban is megírtuk. "Iszonyatosan jó volt, élőben állított elő mindenféle zörejekből zenét. Azt írják itt is élő lesz, a helyszínen szerez be mindenféle zajkeltő eszközt, ásványvizes palack és morzsolt falevél is szerepel a hangszerei között" – számolt be élményeiről kolléganőnk. A San Franciscó-i Brendan Angelides ezúttal Angelides új albumával érkezik hazánkba. Szombat, 22:00, Tesla (Budapest, VII. kerület, Kazinczy utca 21./ C)

"A Biebers tényleg tudja, hogyan lehet színtiszta popzenét játszani a szó nyugati értelmében" – írtuk korábban Puskás Petiék egyik koncertjéről. Az énekes arról is beszélt az Indexnek, hogy amikor részeg, legszívesebben kinyírná magát. Szombat este az A38 tetőteraszán játszanak majd. Előzenekar a Klusters. Szombat, 19:00, A38 Hajó (Budapest, XI. kerület, Petőfi híd, budai hídfő)

A gigacápa (vasárnap)

Nagyon szerettük az Amoeba nemrég megjelent lemezét, csupa szépeket írtunk róla heti lemezajánlónkban, a zenekar pedig a Budapest Essentials zárónapján olyanok társaságában koncertezik, mint az AKPH és a SoulClap, valamint fellép az akusztikus felállású Punnany Massif is. Ráadásul a helyszín sem utolsó: a Várkert Bazárban pörög majd a buli. Vasárnap, 17:00,  Várkert Bazár (Budapest, I. kerület, Lánchíd utca)

Medencés kertmozit szervez a Budapest Secret Cinema Csillebércen, ahol 24 négyzetméteres gigavásznon a medencéből lehet nézni a filmeket: stílszerűen Steven Spielberg negyven éves remekét, az éppen negyven éves Cápát, A mélység titkát James Camerontól, a DiCaprio-féle A partot, valamint A fekete gyöngy átkát a Karib-tenger kalózai sorozatból. Az esemény már délután elkezdődik, de a filmek csak sötétedés után startolnak, valamikor 9 óra körül. Vasárnap, Napozó (Budapest, XII. kerület, Konkoly-Thege Miklós utca 21.)