Gérard Depardieu lesz az első francia Netflix-sorozat főszereplője

2015.07.10. 17:45

Gérard Depardieu lesz a főszereplője a Netflix első francia sorozatának. Az MTI szerint a Marseille című nyolc részes filmben a francia világsztár a dél-franciaországi nagyváros képzeletbeli polgármesterét, Robert Tarót fogja alakítani.

A  sorozatot 2016 elején mutatják be, és a széria témája a politika és a pénz viszonya lesz egy választási kampány tükrében. A forgatás augusztusban kezdődik, a főbb szerepekben Benoit Magimel, Géraldine Pailhas, Nadia Fares, Pascal Elso és Gérard Meylan lesz látható.

A House of Cards parafrázisának is tekinthető politikai sorozat nyolc epizódját hárman rendezik: Florent Emilio Siri, Xavier Gens és Cédric Anger. A forgatókönyvíró Dan Franck és a producer Pascal Breton annyit árultak el a történetről, hogy "azok, akik Kalasnyikovokat remélnek, csalódni fognak".

A sorozat ugyanis nem a marseille-i drogbandák közti csatározásokról fog szólni, hanem egy önkormányzati választási küzdelemről, amelyben a 25 éve a várost vezető Robert Tarónak (Gérard Depardieu) komoly kihívója akad a fiatal, mindenre hajlandó Lucas Barres (Benoit Magimel) személyében.