Elindult a habonyi portál: 888.hu

the-white-walkers-are-coming-to-game-of-thrones-who-can-protect-
2015.09.18. 06:57

Habony Árpád jól megválasztott névvel létrehozott Modern Media Groupja elindította hírportálját, a 888.hu-t.

A cég vezérigazgatója az MTI-nek lemondta: lényegében mindenben különbözni kíván a már létező portáloktól, hangneme inkább a frivol underground vonulathoz áll közel, mint az eddig megszokott stílushoz. „Már az oldal külső megjelenését tekintve is szembetűnő a frissessége, nemigen találni párhuzamosságokat más hazai portálokkal" – mondta Keresztesi Péter. 

De miért 888?

A mindentől való különbözőség szándéka ellenére a név a felületes szemlélő számára emlékeztethet egy másik portál nevére, de a két éve indult 444.hu-val való rokonítás lehetőségét azonnal ledobja magáról a portál, számtalan magyarázatot adva a 888.hu-ra.

  • Pont ilyen hosszú a Kurejka folyó Szibériában.
  • A kínaiaknak ez szuper szerencseszámuk. (Ellentétben a szerencsétlenséget jelentő négyessel.)
  • Ez Jézus és a győzelem szimbóluma, és ott van még a Biblia ószövetségi részében a Zsoltárok könyve 88. részének 8. igéje, miszerint „Súlyosan rám nehezedik haragod, minden hullámod összecsap fölöttem.”

A borús képet a világ egységének jegyében meglepő módon egy naposabb Korán idézet ellenpontozza, a 88. szúra 8. verséből: „Azon a Napon, némely arcok gyönyörtől ragyogók lesznek.”

Vagy inkább az egész nem jelent semmit, legalábbis az első vezércikk ezt sugallja. A főszerkesztő, G. Fodor Politikai Termék Gábor valóban formabontó módot talált a portál legelső cikkéhez: A piszkos tizenkettő egyik jelenetét linkelte be, ahol Charles Bronson fanyar arccal veszi hülyére a kiképzőtábor szóasszociációs játékot űző, esetlen pszichológusát.

A Keresztesi szerint a 888 ötlete is G. Fodortól származik.

Nagy jövő van az internetben

Azért született döntés az új hírportál elindításáról, mert köztudott, hogy az online-piac hosszú évek óta a médiapiac legdinamikusabban fejlődő területe, „amelyben remek üzleti lehetőségek rejlenek” – mondta az MTI-nek Keresztesi, aki azt is ki meri jelenteni, hogy az online médiumok piaca olyan különleges szegmens, amelyben viszonylag dinamikusan lehet fejlődni, ha megfelelően definiáljuk azt, hogy kihez szeretnénk szólni, és ehhez megtaláljuk a megfelelő stílust és hangnemet.

Keresztesi szerint a portálnak a 40-, vagyis inkább a fiatalabb, az újdonságokra legnyitottabb korosztály lesz a célközönsége. De – mint mondta – örömmel fogadják a 40 éven felüli látogatókat is.

Miért 888?

Nem meglepő módon az oldal szeptember 18-án a menekültkérdéssel indít, egy kisokosban magyarázza el a menekültnek, mire számíthat, ha már egyszer nem olvasta el figyelmesen a plakátkampány üzenetét.

Sőt, ezzel is folytatja, lényegében az egyetlen cikk, amely nem kapcsolódik közvetlenül a menekülttémához, az a republikánus elnökjelöltségért küzdők tévévitájáról szólt.

Fiatalosan háborús

A 888-nak van még egy, a nevet igazoló cikkformátuma: ebben nyolc pontban fogalmazza meg állításait, ezúttal természetesen a menekültválságról.

Ebből megtudhatjuk, hogy vagy ők, vagy mi”, vagy például azt, hogy

„ha levesszük a keresztet, akkor nem vallásilag (világmagyarázatilag stb.) semleges hely jön létre, hanem a helyére oda fogják tűzni a félholdat és a csillagot. A hangszórókon kierősített szent szövegek mindenféleképpen be fognak szűrődni a szobádba, és nem a te Istenedről szólnak.

És van egy megszívatott brit

Ja, és Elton John is bekerült az első számba, miután „hatalmasat kamuzott”  arról, hogy felhívta őt Putyin, személyes találkozót ígérve az oroszországi melegjogok megvitatására.

A cikk csak az orosz elnök szóvivőjének cáfolatáig jut el, a történet folytatásáról már lemaradt: eszerint Elton Johnt két ismert orosz telefonos troll ugratta be, akik azt ígérték, bocsánatot kérnek a brit dalszerző-énekestől. Ezt eddig csak az elnöki szóvivő felé tették meg, de Dmitrij Piszkov szerint szükség volna az Oroszországban is „nagyra becsült művésztől” elnézést kérni.

Elton John egyébként nem neheztelt különösebben, mert szerinte a beugratás is közelebb viszi őt ahhoz, hogy egyszer valóban megvitassa Putyinnal az LMBT-közösségek jogi helyzetét.