Kis színpad, rossz hangosítás, drága jegyek - ez a magyar Grease

2015.10.17. 12:10

Olvasónk és kollégánk is jelezte, hogy nem volt minden rendben a Grease – The No.1 Party Musical című szombati, budapesti rendezvénnyel. A színészek próbálták menteni a menthetőt, de nagyon sok probléma volt az előadással – írta olvasónk. Az előadás Facebook-eseményén többen leírták negatív véleményüket, azonban azokból mostanra többet töröltek.

„Nagyon sok mindennel probléma volt, kezdve ott hogy a Syma Csarnokba egy szintbe így beültetni 4000 embert nem szabadott volna. A legnagyobb probléma a hangosítással volt. Sokszor halk volt, ha nem a nézőtérrel szemben ültünk (a második felvonásra oda álltunk), olyan volt mintha a távolból egy pontforrásból jönne a zaj” – ­ írja olvasónk, Attila.

Fotó: Facebook

Az előadást hallgatók szerint színészek kihangosítása botrányos volt, "Ekanem Bálint gyakorlatilag egy akváriumból énekelt, de Vastag Csaba is annyira recsegett, hogy az első felvonás felénél már mikrofont adtak inkább a kezébe az addigi csíptetős mikrofon helyett, de ez sem segített". Olvasónk szerint a hangosítás annyira gyenge volt, hogy a büfés szöszmötölése is bezavart az előadásba. 

A Facebookon is többen jelezték, hogy az előadás méreteihez képest a színpad túl kicsi volt, amit a helyszínen készült képek is megerősítenek. „Volt két kivetítő, ahol kamerával mutatták a színpadot, de ez teljesen olyan hatású volt, mintha valakit most odaállítanak, hogy próbáld lekövetni az eseményt. Általában 3-8 másodperc volt, mire a kamerás megtalálta az éppen aktuálisan beszélő szereplőt, de ekkor is inkább távoliban mutatták, nagyjából ugyanolyan piciben láttuk a kivetítőn mint a saját helyünkről” ­– írja Attila.

Az is probléma volt, hogy senki nem koordinálta a tömeget, a földszinti mosdókban nagyon hosszú sor állt, a ruhatárnál összenyomorodott a tömeg. A jegyek 8-13 ezer forintba kerültek, ennyi így olvasóink szerint nem ért az előadás.

A hivatalos weboldalon semmilyen kapcsolati információ nincs, a szervezőket Facebookon kerestük, amint választ kapunk kérdéseinkre, frissítjük a cikket.

UPDATE: A szervezők részéről Horváth Csaba producer reagált megkeresésünkre. Érdemben nem válaszolt, csak elküldött egy összevágott videót a tegnapi rendezvényről, illetve meghívta újságírónkat a produkció veszprémi előadására. Amit természetesen nem fogadhatunk el, illetve nem túl releváns egy későbbi, más helyszínen rendezett előadás válaszként a tegnapival kapcsolatos problémákra, hiszen a jelzett problémák egy része a rossz helyszínválasztásból adódott olvasóink szerint. Mostanra egyébként a tegnapi bemutató Facebook-eseményét törölték, szóval az elégedetlen nézők panaszait már csak a fenti elmentett képek őrzik. Talán azért törölték a szervezők az esemény oldalát, mert cikkünk megjelenése után egyre több panaszos érkezett az oldalra, és olyan fényképeket töltöttek fel, illetve kommenteket írtak, amik nem vetettek jó fényt a rendezvényre.